01-27 reunio pdes maritim webEs crea una Comissió de Treball del Penedès Marítim amb set municipis per treballar conjuntament en la promoció turística.

El dimarts al migdia va tenir lloc la primera trobada dels dos municipis que integren actualment el Penedès Marítim, Cunit i Cubelles, amb els cinc municipis més propers geogràficament: Sitges, Sant Pere de Ribes, Vilanova i la Geltrú, Calafell i el Vendrell.

D’aquesta primera trobada, s’ha conclòs la creació i formalització d’una Comissió Permanent de Treball del Penedès Marítim que incorporarà als cinc municipis i, també, als Consells Comarcals del Baix Penedès i del Garraf i a l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf.

Alcaldes, alcaldesses, regidors i els dos presidents dels Consells Comarcals han estat d’acord amb les principals línies i objectius del projecte del Penedès Marítim i, sobretot, en la necessitat d’actuar de forma conjunta i no aïllada pel que fa a la promoció, a la dinamització i al desenvolupament local en tots els àmbits dels municipis.

Nous horitzons pel Penedès Marítim

La Regidoria de Turisme i Patrimoni de l’Ajuntament de Cunit ha organitzat aquesta trobada amb l’objectiu de crear una comissió de treball permanent a través de la qual s’articulin aspectes turístics i de desenvolupament local dels municipis integrants.

La proposta de creació d’una Comissió de treball turística del Penedès Marítim pretenia sumar totes les sinergies possibles per tal de potenciar el turisme com a sector econòmic del conjunt del territori.

Pas a pas

Com a plantejament inicial, s’ha consensuat complementar les accions i les estratègies amb les marques que ja posicionen els municipis actualment com són la de la Costa Daurada i Costa Barcelona. D’aquesta manera, la voluntat de tots és reforçar la personalitat del Penedès Marítim i la de cada municipi i la de crear un producte turístic, original i sostenible que marqui la diferència.

La totalitat dels municipis han cregut adient començar el full de ruta elaborant una diagnosi a nivell turístic, que doni la informació necessària per a començar a treballar conjuntament.


L’enoturisme, un eix bàsic

De tots els àmbits de promoció, s’ha destacat el sector de l’enoturisme com a un dels eixos de treball bàsics degut a les característiques del territori i a l’agenda especialitzada ja existent de la mà del Consorci de l’Enoturisme Penedès.

Precisament, en aquesta línia, la Comissió de treball del Penedès Marítim queda oberta a la incorporació d’agents socioeconòmics i, en especial atenció, a aquest Consorci, que s’ha considerat un complement indispensable a l’oferta turística del Penedès Marítim.


Peu de foto: Responsables dels Ajuntaments del Vendrell, Calafell, Cunit, Cubelles, Vilanova i la Geltrú, Sitges i Sant Pere de Ribes, així com del Consell Comarcal del Baix Penedès i del Consell Comarcal del Garraf.

Fotografia: Consell Comarcal del Garraf



©2019 Ajuntament del Vendrell