01-19 reunió joves per ocupació2 webAquesta setmana, a l’EINA, s’ha celebrat una reunió amb responsables i tècnics de les regidories d’Ocupació, Educació i Joventut de l’Ajuntament del Vendrell, d’altres ajuntaments de la comarca i del Consell Comarcal del Baix Penedès per articular millor les polítiques de joventut, tant en matèria d’oci com de formació i ocupació.

Es tracta de treballar de forma coordinada perquè els joves tinguin més possibilitats dins del repte europeu per combatre l’exclusió social i l’atur de menors de 25 anys a través de Garantia Juvenil.


“Joves per l’ocupació”

Un dels programes que tenen com a objectiu reduir l’atur juvenil és el “Joves per l’ocupació”, un programa innovador de suport a l'experiència pràctica de persones joves desocupades entre 16 i 25 anys, i menors de 30 anys en cas de persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%. Combina accions d'orientació, tutorització i seguiment individualitzat, formació i adquisició d’experiència professional en empreses i “que facilita la seva inserció laboral a les empreses i fomenta el seu retorn al sistema educatiu”, ha destacat el regidor d’Ocupació i d’Educació, Kenneth Martínez.


Durant 15 mesos, un total de 75 joves, que han d’estar inscrits en el Registre d’Informació de Garantia Juvenil, reben tutorització i acompanyament a la inserció, formació, promoció de la participació d’empreses en el programa, i experiència professional mitjançant contracte laboral subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya.


Enguany, la formació professionalitzadora torna a estar enfocada en sectors del comerç, hostaleria, logística i mecànica. En concret es realitzaran el següents cursos:

Activitats auxiliars de comerç

Activitats auxiliars de magatzem

Operacions bàsiques de restaurant i bar

Mecànica de vehicles lleugers

Operacions bàsiques de cuina

 

Per a més informació: L'EINA - Servei d’Ocupació, tel. 900 33 88 33 o al web www.leina.org



©2019 Ajuntament del Vendrell