epicentreguimera redwEl Teatre Nacional de Catalunya (TNC) obre la porta als clàssics, en concret a Àngel Guimerà, que enguany és l'epicentre d'una sèrie d'activitats que recordaran i reivindicaran la figura d'aquest autor cabdal del teatre català. Del programa, que porta per nom "Epicentre Guimerà", en destaca l'estrena de Maria Rosa, que junt amb Terra baixa és un dels textos més coneguts de l'autor.

L'obra, que es va presentar ahir al TNC, s'estrenarà aquest dimecres a la Sala Petita del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), on hi farà estada fins a finals de febrer.

Posteriorment, i gràcies a la participació de Teatres en Xarxa en la coproducció de l'espectacle, Maria Rosa girarà posteriorment per diversos equipaments teatrals de Catalunya, entre ells, el Teatre Àngel Guimerà del Vendrell, on arribarà el divendres 8 d'abril, a les 22h.

El muntatge té al capdavant Carlota Subirós, una directora que ja té experiència a l'hora d'afrontar muntatges d'obres clàssiques i que ha plantejat la recuperació del text amb una mirada actual, una versió de l'original des d'una perspectiva contemporània. Per tant, s'hi trobaran tots els elements de sempre: assassinats, venjances, passions ocultes i tensions sexuals, tot per donar forma a una història que al capdavall denuncia la precarietat del món obrer i les injustícies socials.

Les entrades per la representació de Maria Rosa al TÀG es posaran a la venda el proper 15 de febrer, al mateix temps que les de la resta d'obres de la nova programació del TÀG, que es donarà a conèixer properament.

D'altra banda, el Vendrell pren part també en l'"Epicentre Guimerà" organitzant, des de la Casa Museu Àngel Guimerà, junt amb el TNC, la Ruta literària "La Barcelona de Guimerà", que es durà a terme el dia 21 de febrer. Prenent la impremta de La Renaixensa com a punt de partida, la Ruta permetrà als participants endinsar-se pels carrers de la Barcelona d'Àngel Guimerà per recórrer alguns espais destacats en la seva biografia de la mà dels seus escrits. La Ruta anirà a càrrec de la responsable de la Casa Museu Àngel Guimerà del Vendrell, Àngels Santacana i de Neus Oliveras, filòloga i professora de literatura catalana experta en l'obra de Guimerà.  Tant Santacana com Oliveras, així com la regidora de Cultura, Eva M. Serramià, i la programadora d'arts escèniques, Ció Pallarès, van ser presents ahir a la roda de premsa del TNC, on es van desgranar les principals activitats de l'"Epicentre Guimerà", que proposa una relectura de la figura i l'obra d'aquest fill predilecte del Vendrell.

 

Més info: http://www.tnc.cat/ca/epicentre-guimera




©2019 Ajuntament del Vendrell