01-12 Terra ningúwAquest proper divendres 15 de gener, a les 20h, la Sala del Portal del Pardo acollirà la inauguració de l’exposició “Terra Nullius” (Terra de ningú), una mostra conjunta impulsada des del col·lectiu Ras El Hanut. Aquest és un grup d’artistes mediterranis que va néixer al Marroc el 1994, durant una estada de treball dels pintors penedesencs Raventós-Estellé (Raven) i David Ribas i l’escriptora Maia Biscarri a la ciutat de Xauen.

Durant l’estada al Marroc, Biscarri, Raven i Ribas van establir contactes amb artistes i escriptors marroquins, amb els quals van decidir formar un grup, amb la voluntat d’acostar les dues ribes del Mediterrani. Van prendre com a denominació un nom culinari, Ras El Hanut –la millor barreja (d’espècies) de la casa– com a símbol de la diversitat i d’unió.

D’aleshores ençà, el col·lectiu, que va néixer com un grup obert, ha estat actiu, amb algunes altes i baixes de membres, però amb un nucli ben consolidat, i amb la ferma voluntat d’afirmació artística.

Fa uns mesos, Ras El Hanut va proposar reunir tots els artistes que han participat en alguna de les seves manifestacions en aquesta mostra conjunta, titulada “Terra Nullius” que vol evidenciar el greu problema de les fronteres nord-sud. L’exposició aplega obra pictòrica i textos de vint-i-sis artistes procedents de diverses ciutats i països com Barcelona, Tetuan, Tànger, Ceuta, Alexandria, Sevilla, Nova York, Palestina, França, Tortosa, Riudebitlles, Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès.

L’exposició es podrà visitar a la Sala del Portal del Pardo fins el diumenge 14 de febrer, de dimarts a divendres de 17 h a 20 h i dissabtes i diumenges d’11h a 14h.



©2019 Ajuntament del Vendrell