12-17 Vendrell1714wLa Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell està d’enhorabona perquè acaba de sortir publicat el primer dels llibres que promou aquest equipament cultural. Es tracta d’”El Vendrell.14 El Tricentenari 1714-2014”, una obra coral que recull el treball d’autors procedents de diversos àmbits del coneixement des de les seves particulars visions, amb un objectiu comú de reflexionar sobre un moment històric de Catalunya, els fets del 1714, i en particular del Vendrell.

El llibre l’ha publicat l’editorial Onix Editor i és el primer de la nova col·lecció anomenada “L’Àngel Negre. Edicions Vendrellenques”, pensada per fer la màxima difusió d’estudis sobre la història i la cultura de la nostra vila. L’editorial i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell volen posar a l’abast del gran públic uns estudis locals rigorosos, però a la vegada amens i entenedors, que d’altra manera no veurien la llum. Aquesta col·lecció doncs, neix amb la voluntat de difondre estudis monogràfics sobre història, art, folklore, música i d’altres temes afins que tinguin relació amb la cultura del Vendrell.

El Vendrell.14 tracta un dels episodis de la nostra història que es troba poc ressenyat en publicacions locals i pren com a base els diferents actes sobre el Tricentenari que es van dur a terme l'any passat a la Biblioteca Pública Terra Baixa, com ara exposicions i taules rodones. Ara, amb aquesta publicació es podran conèixer més aspectes i detalls de com era el Vendrell de l’època, el seu urbanisme, les relacions amb l’entorn geogràfic més proper o les visions del 1714 des del punt de vista de l’art, el cinema o la literatura, entre altres.

Segons la regidora de Cultura, “El Vendrell.14” és un llibre amb un contingut divulgatiu i molt amè de llegir, que “pot ser un excel·lent regal per aquestes festes de Nadal”. El volum té un preu assequible de 12 € i ja es pot adquirir a la pròpia Biblioteca, al Patronat de Cultura (antiga Biblioteca) i a les llibreries del municipi.



©2019 Ajuntament del Vendrell