12-16 drons webAvui ha tingut lloc una jornada informativa sobre drons adreçada a membres de la Policia Municipal, dels Mossos d’Esquadra, dels Bombers i de Protecció Civil, per tal d’explicar-los quines limitacions hi ha sobre l’ús d’aquest aparell que es preveu que serà un dels principals regals en aquestes festes nadalenques.

La sala d’actes ha acollit una xerrada teòrica, a càrrec de Lluís Serrano de l’empresa MASER (empresa operadora de drons), que ha estat complementada per una petita explicació de Núria Sánchez, pilot de drons, sobre el codi ètic d’aquest sector professional. Tot seguit, s’ha fet una demostració pràctica al camp de futbol municipal.

La jornada ha servit perquè els assistents puguin tenir els coneixements sobre què es pot fer i què no es pot fer amb un dron. Si bé la part professional està degudament regulada, la part particular i d’oci no ho està, però s’han de tenir en compte, entre d’altres, les següents qüestions: no està permès volar per sobre de zones urbanes ni de persones, s’ha de fer en recintes privats o en descampats; tampoc es poden fer vols en zones properes a aeroports (espais aeris controlats) i aeròdroms, i no es poden fer enlairaments de nit.

Per part del regidor de Governació, Rafel Gosalvez, la valoració de la jornada ha estat molt positiva “perquè la Policia Municipal i la resta d’assistents han ampliat els coneixements sobre com actuar davant d’un ús incorrecte dels drons”. En el cas de detectar un mal ús d’aquests aparells, els agents hauran d’identificar l’infractor i trametre una denúncia a AESA (Agencia Estatal de Seguridad Aérea), que és l’ens que té competències sancionadores en aquests casos.



©2019 Ajuntament del Vendrell