12-15 151213-LUIXT1-5004 webEl diumenge 13 de desembre, a la tarda, a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC), va tenir lloc la lectura teatralitzada He mort el llop!, una versió reduïda i adaptada de Terra Baixa d’Àngel Guimerà, a càrrec del grup vendrellenc Riera Baixa, amb l’objectiu de recollir diners per a La Marató de TV3, dedicada enguany a la diabetis i l’obesitat. Es va comptar amb l’assistència d’un centenar de persones i es van recaptar 1.000 euros.

Aquesta acció organitzada per la Biblioteca Pública Terra Baixa en favor de La Marató de TV3 va comptar amb el suport i la col·laboració de l’Associació de Diabètics de Catalunya - Baix Penedès. La presidenta de l’entitat, Anna Gómez, va agrair a totes les persones i entitats que van ajudar a tirar endavant aquest acte solidari, que ha contribuït a recollir fons perquè es continuï investigant sobre la diabetis, una malaltia metabòlica molt estesa que pot afectar tothom: homes i dones, persones joves i grans. De la seva banda, la regidora de Cultura, Eva M. Serramià, va agrair la solidaritat de les persones que van assistir a l’acte “ja que tot ajuda a la investigació de malalties que tot i que avui no tenen cura, en el futur poden tenir-la i mentrestant, es pot ajudar a millorar la qualitat de vida dels qui la pateixen”.

La lectura teatralitzada He mort el llop! és una versió de Terra Baixa adaptada a petits grups de teatre i per ser treballat a les escoles. Els personatges són els mateixos, però amb diàlegs més reduïts, i s’hi ha afegit un narrador com a eina fonamental per explicar el relat. En la seva representació també hi va col·labora l’Escola Municipal de Música Pau Casals: Carlota Baldrís ha fet la composició de peces musicals pensades per a aquest acte i la lectura compta amb un contrabaix i una flauta que són tocats per dos alumnes de l’EMMPAC. Abans del dia 13 de desembre, ja es va presentar davant del públic els dies 5 i 6 de novembre, a la Biblioteca Pública Terra Baixa, amb motiu del desè aniversari d’aquest equipament cultural.



©2019 Ajuntament del Vendrell