12-02 llums nadal ajuntament webEs recomana la utilització de làmpades de baix consum en aquestes dates per contribuir a fer un Nadal energèticament més sostenible.

Des de la Regidoria d’Enllumenat Urbà i Eficiència Energètica s’ha treballat per crear ambient nadalenc i convidar la ciutadania perquè faci les compres i gaudeixi d’aquesta època de l’any al nostre poble.

D’aquesta manera, el municipi ja està a punt per fer l’encesa dels llums de Nadal el divendres 4 de desembre. Al voltants de les 17:30 h es produirà la tradicional encesa a les places de Sant Salvador i dels Germans Trillas de Coma-ruga per a la il·luminació dels barris marítims. I a les 18:30 h, a la plaça Vella, es farà l’acte d’encesa dels llums dels carrers del nucli del Vendrell i de les urbanitzacions. Tot seguit, a la mateixa plaça, es farà una petita audició a càrrec d’alumnes de l’Escola Municipal de Música Pau Casals.

Amb aquesta encesa simbòlica es posaran en marxa les més de 250 figures lumíniques que hi han escampades arreu del municipi, totes elles amb tecnologia LED. L’enllumenat nadalenc romandrà encès fins al dia de Reis, 6 de gener, quan es donaran per finalitzades les festes nadalenques. L’horari d’encesa de l’enllumenat de Nadal, per qüestions tècniques, coincidirà amb l’horari d’encesa i apagat de l’enllumenat públic.

En aquest sentit s’ha millorat la il·luminació nadalenca dels carrers del municipi i s’ha treballat per ampliar el número de motius nadalencs, sense descuidar l’estalvi energètic. Sent sensibles per la preocupació pel medi ambient, la contaminació lumínica i l’estalvi energètic, aquest any, de la mateixa manera que s’ha fet en els darrers anys, s’han instal·lat llums de tecnologia LED i baix consum, optimitzant així un important impacte en els aspectes anteriorment citats.

La regidora d’Enllumenat, Camil·la Barnadas, ha manifestat que “volem que l’energia al Nadal sigui més sostenible, donat que un dels impactes més grans d’aquestes festes sobre el medi ambient és el del gran consum energètic que es produeix a causa de l’enllumenat nadalenc”. Són dies en què es produeix un important consum elèctric en il·luminació; per aquest motiu, es recomana la utilització de làmpades de baix consum en aquestes dates per contribuir a fer un Nadal energèticament més sostenible.

Des de la regidoria també es vol agrair la col·laboració, un any més, de les diferents urbanitzacions i entitats del municipi pel que fa a la participació i a la realització de l’enllumenat nadalenc.



©2019 Ajuntament del Vendrell