xatonada webAhir al migdia es va presentar oficialment la Ruta del Xató 2015-16, que enguany celebra la seva divuitena edició. El xef Raül Balam, guanyador de dues estrelles Michelin, va ser el padrí de l'acte, oficiada a la Masia d’en Cabanyes de Vilanova i la Geltrú.

Balam, Ambaixador de la Ruta del Xató d’enguany, va rebre una maça de morter de mans de la xef Fina Puigdevall, Ambaixadora de la Ruta del Xató a la passada edició 2014-15. Aquest gest simbòlic, ja tradicional, dóna el tret de sortida a cinc mesos d’intensa activitat cultural i gastronòmica a les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf, sempre a l’entorn del món xatonaire. Fins al mes d’abril, més de 70 establiments, un 20% més que l’any passat, oferiran a la seva carta diferents propostes culinàries basades en el xató.

Enguany, s'ha afegit a la Ruta del Xató el Xató Tapa, una iniciativa que permetrà assaborir les delícies del xató també en petit format. Bars i restaurants de les comarques xatonaires donaran ales a la seva creativitat per oferir les tapes més originals elaborades amb xató.

La Xatonada Popular del Vendrell se celebrarà el diumenge 14 de febrer de 2016, en la seva trentena edició.©2019 Ajuntament del Vendrell