xatonada webAhir al migdia es va presentar oficialment la Ruta del Xató 2015-16, que enguany celebra la seva divuitena edició. El xef Raül Balam, guanyador de dues estrelles Michelin, va ser el padrí de l'acte, oficiada a la Masia d’en Cabanyes de Vilanova i la Geltrú.

Balam, Ambaixador de la Ruta del Xató d’enguany, va rebre una maça de morter de mans de la xef Fina Puigdevall, Ambaixadora de la Ruta del Xató a la passada edició 2014-15. Aquest gest simbòlic, ja tradicional, dóna el tret de sortida a cinc mesos d’intensa activitat cultural i gastronòmica a les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf, sempre a l’entorn del món xatonaire. Fins al mes d’abril, més de 70 establiments, un 20% més que l’any passat, oferiran a la seva carta diferents propostes culinàries basades en el xató.

Enguany, s'ha afegit a la Ruta del Xató el Xató Tapa, una iniciativa que permetrà assaborir les delícies del xató també en petit format. Bars i restaurants de les comarques xatonaires donaran ales a la seva creativitat per oferir les tapes més originals elaborades amb xató.

La Xatonada Popular del Vendrell se celebrarà el diumenge 14 de febrer de 2016, en la seva trentena edició.


Webcam El Vendrell
Webcam Plaça Nova
facebook_48twitter_48