11-23 rp activat 250“Activa’t amb idiomes” és un projecte innovador d’orientació professional i formació adreçat a persones aturades, treballadors i empresariat del sector de l’hostaleria i turisme que té com a objectiu millorar les competències en llengües estrangeres, i s’han programat diferents cursos d’anglès i d’alemany.

En concret, els objectius que es pretenen assolir amb aquest projecte són, bàsicament, millorar la qualificació professional en matèria d’idiomes i augmentar les taxes d’ocupabilitat del col·lectiu de persones aturades; afavorir el reenganxament formatiu en matèria d’idiomes de les persones aturades que es van desvincular dels estudis; facilitar la reinserció laboral; millorar les competències de base d’aquelles persones amb més dificultats (nouvinguts, joves amb discapacitat) abans de reconduir-los a la formació ocupacional o reglada; donar resposta a les necessitats de formació de l'empresariat; proporcionar pràctiques no laborals a les persones aturades en matèria d’idiomes; ampliar la xarxa de contactes de les persones aturades mitjançant la realització de pràctiques no laborals, i oferir una gestió i serveis turístics de qualitat en alemany i anglès millorant, d’aquesta forma, la competitivitat del territori.

Els cursos es concreten de la manera següent:
Dos cursos de formació de comunicació en llengua anglesa amb una durada de 200 hores.
Un curs d’anglès professional per a serveis de restauració de 110 hores.
Un curs d’anglès nivell avançat de 110 hores.
Un curs d’alemany de 200 hores.

Paral·lelament, a la formació descrita, els alumnes rebran també tutories d'orientació laboral per millorar la seva capacitació i possibilitats d'accés al mercat de treball.

Aquests cursos van dirigits a un màxim de 70 persones aturades, inscrites com a demandants d’ocupació i empadronades al Vendrell.

Aquest programa té previst el seu inici durant el proper més de desembre. Les persones interessades poden dirigir-se a L'EINA Servei d'Ocupació de l'Ajuntament del Vendrell.

El projecte “Activa’t amb idiomes” està subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya, el Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i el Fons Socials Europeu



©2019 Ajuntament del Vendrell