11-17 plewL'Ajuntament del Vendrell s'ha adherit al Consorci de Promoció turística del Penedès, un organisme format per entitats públiques i privades creat amb l'objectiu de promoure i impulsar polítiques turístiques coordinades en l'àmbit del Penedès i de la Denominació d'Origen Penedès.

El Ple celebrat ahir a la tarda va aprovar el conveni d'adhesió a aquest ens amb la voluntat que el Vendrell passi a tenir veu i vot en el Consorci, que es planteja com una "finestra" per donar a conèixer productes, serveis, activitats culturals del municipi. El punt es va aprovar amb 19 favor (PSC, CiU, ERC, PxC, C'S, SP i PP) i 2 abstencions de SSP. També en l'àmbit turístic, el ple d'ahir va aprovar per unanimitat l'adhesió al reconeixement de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016, que demostra la qualitat del patrimoni agroalimentari i turístic del país. Des del Vendrell es difondrà, doncs, aquesta distinció, així com la qualitat dels nostres productes i de la nostra gastronomia.

D'altra banda, el ple ordinari d'aquest dimarts va aprovar, per unanimitat, facultar la regidora d'enllumenat urbà i eficiència energètica per a la signatura de la documentació derivada del Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses. La sessió també va aprovar el Document de Seguretat de protecció de dades de caràcter personal i la creació i supressió de fitxers, derivats de l'auditoria feta recentment per verificar l'adequació de les mesures de seguretat a la Llei Orgànica de Protecció de Dades (17 favor: PSC, CiU, ERC, PxC, C'S i PP i 4 abstencions: SP i SSP).

El ple també va donar llum verda a la proposta de rectificació del contracte d'usdefruit entre l'Ajuntament del Vendrell i el Club d'Esports sobre la part de l'edifici destinat a pavelló i la pista exterior per una qüestió de forma. El punt va comptar amb 14 vots a favor (PSC, CiU, ERC, C's i PP) i 7 abstencions (PxC, SP, SSP).

Un altre dels punt de la sessió va ser l'aprovació d'un expedient de modificació de crèdits per valor de 73.000 €, que permetran fer front a despeses no previstes gràcies a la partida de fons de contingència. Algunes d'aquestes despeses són, per exemple, un augment dels tributs de l'Estat per ocupació de platja, el pagament del 25% de la paga extra del 2012 als treballadors del Patronat de Cultura, diverses obres d'arranjament de desperfectes a la via pública causats per la darrera rierada o una reparació de la teulada del cementiri, entre d'altres. Aquest punt va quedar aprovat amb 11 vots a favor (PSC, CiU, ERC, PP), 7 abstencions (C's, SSP i SP) i 3 vots en contra (PxC).

El ple d'aquest dimarts va incloure el debat de diverses mocions i propostes de resolució. La primera va ser la proposta presentada pel grup municipal de Plataforma per Catalunya per sol·licitar a l'Estat la creació d'una unitat d'estrangeria i tramitació del DNI i passaport del Cos Nacional de Policia amb seu al Vendrell que doni resposta a les necessitats dels ciutadans de del Vendrell i del Baix Penedès. Finalment, i després d'eliminar el tercer paràgraf de la part expositiva de la proposta, el punt va quedar aprovat per 19 vots a favor (PSC, CiU, ERC, PxC, C'S, SSP i PP) i 2 en contra (SP), afegint també que l'oficina s'hauria de posar en funcionament a principis de l'any 2016.
D'altra banda, el grup municipal de Som Poble va presentar una moció per demanar l'arxiu de la causa del cas Expert, oberta des de l'any 2004 arran d'una càrrega de la Guàrdia Civil durant un conflicte laboral a l'empresa Expert Polymeres de l'Arboç. El punt va quedar aprovat per 13 vots a favor (PSC, CiU, ERC, SSP i SP) , 3 en contra (PxC) i 5 abstencions (C's i PP).

El Ple també va aprovar una moció presentada pel grup municipal de Som Poble per oferir una ajuda d'emergència als camps de refugiats sahrauís per la catàstrofe humanitària que viuen després de les pluges torrencials d'aquest passat mes d'octubre. El punt va comptar amb 15 vots a favor (PSC, CiU, ERC, SSP, SP iPP) , 3 abstencions (C's) i 3 en contra (PxC).

La moció presentada pel grup municipal de Som Poble per un Ajuntament compromès amb la violència masclista i la del grup municipal de Sí Se Puede El Vendrell sobre el mateix tema van quedar refoses en un document en què també hi va participar el regidor de l'Àrea de Polítiques d'Igualtat. Finalment, es va consensuar una moció en què s'hi contemplen diversos acords: per exemple, penjar cada 25 de novembre, durant una setmana i cada vegada que hi hagi una víctima de violència masclista, una pancarta a la façana de l'Ajuntament amb el lema "prou violències masclistes. Per una societat sense patriarcat" per tal de donar visibilitat al problema i contribuir a la sensibilització de la població. També es va acordar que cada 25 de novembre hi hagi un distintiu a les emissions de TV Vendrell en motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, així com sostenir, tots els dies de l'any, els recursos personals, materials i polítics per a la igualtat i per a la prevenció i l'atenció jurídica, social i psicològica de les víctimes de violència masclista, entre altres. El punt va quedar aprovat per 18 vots a favor (PSC, CiU, ERC, C'S, SSP, SP i PP) i 3 abstencions (PxC).

La sessió d'aquest dimarts també va aprovar una moció presentada pel grup de Sí Se Puede per crear una comissió avaluadora de la qualitat assistencial i sanitària dels centres del Baix Penedès. La comissió comptarà amb representació dels grups municipals del Vendrell, del Consell Comarcal i de professionals de l'hospital del Vendrell i els centres de primària. El punt va quedar aprovat per 18 vots a favor (PSC, CiU, ERC, C'S, SSP, SP i PP) i 3 en contra (PxC).

Per últim, el ple va acordar incorporar una moció per urgència, consensuada per tots els grups polítics, i de condemna dels atacs terroristes de París i Beirut del passat divendres 13 de novembre. En la moció s'expressa el condol més sentit i afectuós a totes les víctimes i als seus familiars i s'afegeix que els atemptats jihadistes són un atac directe contra tots nosaltres, perquè violenten el projecte de convivència i integració que volem per a Europa. El Ple va acordar per unanimitat condemnar els atemptats terroristes de Paris i Beirut, així com els de Somàlia, Turquia, Nigèria, Iemen, Tunísia, Kuwait, Kènia, Irak, Afganistan, Síria, Palestina i el Kurdistan; expressar la determinació de defensar i lluitar pels valors democràtics a Europa i al món; manifestar i fer pública la condemna a través de tots aquells canals que estiguin a l'abast de l'Ajuntament i donar trasllat dels acords al Consolat de França a Barcelona, i als consolats i ambaixades dels països afectats pel terrorisme jihadista.



©2019 Ajuntament del Vendrell