11-17 convenis aixequem persianes02wAquest dilluns a la tarda, a la Sala de Plens de l'Ajuntament del Vendrell, es signaven els convenis emmarcats en l'acció de dinamització comercial "Aparadors oberts" inclosa en la campanya "Aixequem Persianes".

Aquesta està promoguda des del Pla de Barris de l'Ajuntament del Vendrell amb la col·laboració de L'EINA Espai Empresarial, la Xarxa Emprenedora i el Centre d'Iniciatives i Turisme. La iniciativa consisteix en "aixecar les persianes" de locals tancats fent-los més atractius i oferint-los a emprenedors i comerciants que no tenen botiga al centre per exposar-hi el seus productes. D'aquesta manera, també es dóna continuïtat a la façana comercial mentre no s'obren nous comerços. Això sí, en cas de llogar-se el local qui ocupa l'aparador l'ha de deixar en 3 dies a partir de la data en què ho notifiqui el propietari.

El conveni estableix que el propietari cedeix l'ús de l'aparador del seu local tancat, l'emprenedor o comerciant es fa càrrec del rebut de la llum de l'aparador durant el període d'ús i obre cada dia la reixa si n'hi ha, mentre que l'Ajuntament es fa càrrec de la neteja de l'aparador.

En aquests moments hi ha tres aparadors en marxa dins d'aquesta acció: un al carrer Doctor Robert, 32, on hi exposa la Carnisseria i Xarcuteria Arroyo; un altre al carrer Progrés 5-7 on hi exposa Promonautica i un tercer aparador al c/Montserrat, 75, on hi exposa l'empresa de disseny Sister&Brother studio. També hi ha un quart aparador disponible al carrer del Doctor Robert 44, que està a punt per si algun emprenedor o comerciant el vol utilitzar durant la campanya de Nadal i/o períodes posteriors.

Segons el regidor del Pla de Barris, Josep Mercader, un aparador amb exposició atractiva, net i il·luminat i amb la persiana aixecada beneficia a tothom: al propietari que busca llogater perquè fa visible el local, a l'emprenedor que vol llogar perquè el local és més atractiu, a l'emprenedor o comerciant que ocupa l'aparador perquè té un espai més per donar a conèixer els seus productes o serveis i al municipi en general perquè es millora el nucli antic i s'amplia la zona de passeig, ja que és més agradable circular i caminar per carrers amb aparadors en ús.

El conveni es signa per un període de 4 mesos. El primer va començar a l'octubre i s'allargarà fins després de Nadal. La campanya, però, continuarà després, amb períodes de febrer a maig i de juny a setembre, de manera que en cada període s'hi incloguin campanyes comercials significatives com les Rebaixes, Setmana Santa, Festa dels Barris, etc.

 

Per a més informació:        

L’EINA, tel. 900 33 88 33

L’Oficina de Pla de Barris, tel 977 10 94 94 pciutadana@elvendrell.net

 



©2019 Ajuntament del Vendrell