11-12 mecanoscrit segon origen2 webEl dijous 12 de novembre, al migdia, al Teatre Àngel Guimerà (TÀG), va tenir lloc un acte adreçat a alumnes de batxillerat, del Col·legi Sagrat Cor i dels instituts Baix Penedès i Mediterrània, i de 4t d'ESO, de l'institut Andreu Nin, amb el director de la pel·lícula Segon origen, Carles Porta, organitzat per la Casa Museu Àngel Guimerà amb l'objectiu d'apropar la literatura als més joves.

Segon origen és una adaptació cinematogràfica del llibre Mecanoscrit de segon origen de Manuel de Pedrolo, lectura obligatòria en l'ensenyament secundari i, per tant, una de les obres més llegides de la literatura catalana.

Carles Porta va explicar com va anar la gravació, tot seguit es va projectar el making off de la pel·lícula i, finalment, el director va atendre les preguntes dels assistents a l’acte. Els 350 alumnes que hi van assistir van estar molt atents, van mostra molt d’interès i van fer preguntes molt interessants. Un cop finalitzada l’activitat, Carles Porta es va comprometre a tornar al Vendrell per comentar la pel·lícula en les sessions matinals que concertin els centres d’ensenyament secundari a Ocine del municipi.

L'acte va ser presentat per la regidora de Cultura, Eva M. Serramià, i conduït per Antonio Barrero dels Serveis Educatius del Baix Penedès, que és especialista en cinema i director del FIC-CAT (Festival Internacional de Cinema en Català).



©2019 Ajuntament del Vendrell