11-10 Conveni Fundació Santa TeresawL’Ajuntament del Vendrell ha encarregat a la Fundació Santa Teresa, mitjançant un conveni de col·laboració, la tasca d’acompanyament als alumnes amb dificultats educatives especials que finalitzen l’etapa de l’educació secundària obligatòria.

Segons ha explicat el regidor d’Educació, Kenneth Martínez, mentre són als instituts, aquests nois i noies ja reben una atenció especialitzada a través de les Unitats de suport a l’educació especial, les USEE. Al Vendrell, tant l’Institut Baix Penedès com l’Institut Andreu Nin tenen una USEE cadascun, amb una capacitat màxima de quinze alumnes en cada centre. Amb la signatura d’aquest conveni entre l’Ajuntament i la Fundació Santa Teresa, aquesta entitat es farà càrrec d’orientar aquests joves en el procés de continuar amb els estudis postobligatoris o bé a l’hora d’obrir-se camí en el món laboral.

En concret, la Fundació Santa Teresa impartirà durant tres mesos un Programa de formació i inserció en auxiliar de cuina i sala, per tal que aquests nois i noies puguin fer un tast en oficis relacionats amb el món de l’hostaleria. Com a màxim, cada curs hi podran participar una dotzena de nois i noies. En finalitzar aquest aprenentatge, la Fundació orientarà als joves sobre les millors opcions per continuar completant i ampliant la seva formació o bé sobre el procés per trobar una feina.

Tant el regidor d’Educació, Kenneth Martínez, com el director general de la Fundació Santa Teresa, José Carlos Eiriz, han destacat la bona entesa que hi ha hagut per treballar conjuntament pels joves amb més dificultats i aconseguir la seva plena integració a la vida escolar i laboral.



©2019 Ajuntament del Vendrell