11-10 pacte bera a bellvei 250Ahir a la tarda, el Pacte de Berà es va reunir a Bellvei per tractar una vegada més la problemàtica de la carretera N-340. A la reunió hi van ser presents els alcaldes d’Altafulla, l’Arboç, Bellvei, Calafell, Castellet i la Gornal Creixell, Roda de Berà (que també és president del Consell Comarcal del Tarragonès) i del Vendrell, la segona tinent d’alcalde de Torredembarra i la presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès.

En l’atenció als mitjans de comunicació posterior, l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, va posar de manifest que no s’havia aconseguit cap avenç i que no hi havia cap proposta de millora per part del Ministeri de Foment. Per tot això, el Pacte de Berà va acordar que calia actuar-hi i, en aquest sentit, es va anunciar que, si no es rep cap proposta de solució de l’administració central, el diumenge 29 de novembre, al migdia, es convoca una concentració per tallar el trànsit de la carretera N-340 a l’altura de l’Arboç, un municipi que, a més, té el greuge del pas de la nacional per via urbana. Martí Carnicer va recordar que el Pacte de Berà demana la gratuïtat de l’autopista AP-7 entre Torredembarra i Vilafranca mentre no es faci l’autovia A-7, per tal de descongestionar la carretera N-340. I, pel que fa al traçat de l’A-7, la proposta més idònia és que se situï a l’entorn de l’AP-7 per no malmetre més el territori.

Es va aprofitar la convocatòria als mitjans de comunicació per explicar una de les darreres accions que s’ha fet des de la Generalitat de Catalunya per mirar de trobar una solució. La presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva M. Serramià, va explicar el contingut d’una carta que van adreçar el conseller d’Interior, Jordi Jané, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, a la ministra de Foment, Ana Pastor, el passat 27 d’octubre. En aquesta carta es demanava la restricció obligatòria del pas de vehicles pesats en els trams de la N-340 de les Terres de l’Ebre i entre Tarragona i Martorell a partir de bonificacions en els peatges, en el mateix sentit que les mesures adoptades a la N-II a Girona, i abordar el calendari d’execució de les obres de l’autovia A-7. Per al Pacte de Berà, la solució de desviar els camions a l’AP-7 mitjançant bonificacions en els peatges no és suficient, però s’agraeix l’interès i el recolzament de la Generalitat per almenys mirar de trobar una alternativa a la situació actual, cosa que no ha fet el Ministeri de Foment, del qual no s’ha rebut cap resposta a les peticions que es van fer arribar personalment, a Madrid, al Secretari General d’Infraestructures el passat mes de juliol.

El Pacte de Berà convidarà a Terres de l’Ebre a participar en aquest tall de carretera i no es descarten noves accions si es continua sense rebre cap proposta de solució per part del Miniseri de Foment.



©2019 Ajuntament del Vendrell