11-09 Orquestra Simfònica Julià CarbonellwL’Auditori Pau Casals acollirà el proper diumenge 15 de novembre, a les sis de la tarda, l’actuació de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell (OJC) de les Terres de Lleida. En el marc del Cicle de Tardor, l’Orquestra oferirà un programa amb el títol genèric de “Menú degustació”, un àpat amb les obres Divertimento KV 136 deW.A. Mozart; Kol Nidrei, Op 47, per a violoncel i orquestra de M. Bruch; Elegia, per a violoncel i orquestrade J. Nus; i la Simfonia Inacabada, D 759, en si menor  de F. Schubert.

El “Menú degustació” comportarà que el concert inclogui comentaris de cadascuna de les obres que s’interpretaran.

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, promoguda per la Fundació Julià Carbonell, va néixer l’any 2002 amb l’impuls de la Diputació de Lleida com a eina cultural al servei de tot el territori i amb un objectiu ben clar: facilitar l’accés a la música simfònica i de cambra a tots els ciutadans sense excepció.

L’Orquestra, sense deixar mai de banda un gran rigor i exigència artística, s’ha desplaçat des dels seus inicis de manera habitual per tots els indrets del territori amb la finalitat d’acostar la seva programació de concerts a tothom de manera continuada. L’OJC és l’orquestra titular de l’Auditori Enric Granados i del Teatre de la Llotja de Lleida. Així mateix, té una programació estable a l’Auditori AXA- Illa Diagonal de Barcelona. Alfons Reverté Casas n´és el seu director titular i artístic.

Alfons Reverté (Director), nascut a Barcelona, va estudiar clarinet, solfeig, harmonia, instrumentació, composició i direcció i va ampliar la formació com a director amb Georges Hurst, de la Royal Academy de Londres. És membre de l´OBC des del 1986 i com a pedagog col·labora amb diverses orquestres joves, amateurs i de Conservatoris. Va ser director assistent de l’OBC del 1999 al 2002, en que va ser nomenat Director Titular i Artístic de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida.

Teresa Valls Palmada (Violoncel). Formada entre Còrdova i Barcelona. Títol Superior amb les màximes qualificacions i Diploma de Post-grau. Ha estat guardonada amb el “Premi Jordi Savall 1999” i ha format part de l’Orchestre des Jeunes de la Meditérranée, de la JONC, l’IRO, l’Acadèmia del Liceu i de l’òpera “Hansel i Gretel” del Petit Liceu. Col·labora regularment amb l’OBC, l’Orquestra Simfònica del Vallès i l’ Orquestra Filharmònica de Catalunya.



©2019 Ajuntament del Vendrell