11-04 Cor Orfeó ParroquialwEls Amics de l’Orgue del Vendrell han programat per aquest proper dissabte 7 de novembre, a les 21 h, un concert de cant coral i orgue, a l’Església parroquial del Vendrell. La part coral anirà a càrrec del Cor Orfeó Parroquial del Vendrell, i l’orgue estarà interpretat per Jonatan Carbó.

El concert s’inclou en el Cicle de Tardor que organitzen i al mateix temps s’afegeix als actes commemoratius del seixantè aniversari del Cor Orfeó Parroquial.

El concert que han preparat consta de deu obres, entre les quals hi ha composicions de J.S. Bach, W.A. Mozart i F. Schubert, entre altres, i també l’obra Sis cançons sobre poemes de M. Martí i Pol d’Albert Solé i dues peces de Pau Casals: Cançó a la Verge, i de l’’Oratori El Pessebre, Glòria a Deu. Les obres estaran dirigides per Jordi Solé, i hi intervindran el solistes Anna Imbernón, soprano, i Montserrat Vidal, flauta.

El Cor Orfeó Parroquialdel Vendrell va ser fundat l'any 1955 amb la finalitat de solemnitzar les festes litúrgiques de la Parròquia de Sant Salvador, activitat que manté encara. L'any 2005 va celebrar, doncs, el seu 50è aniversari, i aquest any 2015 celebra el seu 60è.

A part d'això, des de la seva fundació també interpreta concerts al Vendrell entre els que destaquen les dues audicions de la Gran Missa de la Santísima Trinitat per a dos cors, orgue i orquestra del vendrellenc Benvingut Socias, i l’escenificació de l’òpera Cavalleria Rusticana de P. Mascagni. A partir del 1966 amplià les seves actuacions fora de l’àmbit local.

Entrà, també, a formar part del Secretariat dels Orfeons de Catalunya –avui dia Federació Catalana d'Entitats Corals- i a participar dels aplecs i treballs comuns amb les altres corals federades. Va ser entitat co-fundadora de l'espectacle nadalenc "Els Pastorets Musicals del Vendrell" on actuà durant molts anys. Ha fet concerts arreu dels Països Catalans i també, a Saragossa, Durango, Covarrubias, Kortrijk (Flandes), La Vaur i Carcassona (Occitània), a més de participar en concursos a Sagunt (País Valencià) i Tolosa (Euzkadi). Ha actuat dues vegades al Palau de la Música Catalana i ha fet enregistraments per a RNE i per a la BBC britànica.

Ha interpretat, en solitari, obres com el Glòria de Vivaldi, la Missa II Pontificalis de Perosi, les Misses Brevis de Mozart, les Cantates de Nadal de J. S. Bach, i el Requiem de G. Fauré.

Conjuntament amb altres Corals també ha interpretat obres com la Missa de l'orfelinat de Mozart, la Passió segons Sant Joan de J.S. Bach, Jesucrist Superstar de Lloyd Webber, el Pessebre de Pau Casals, l’Stabat Mater op.138 de J. G. Rheinberger, la Novena Simfonia de Beethoven i el Llibre Vermell de Montserrat.

La coral ha tingut com a directors Jordi Pell, Albert Solé, Montserrat Meneses, Natàlia Casasús i Pere Lluís Biosca. El seu director actual és Jordi Solé. Està integrada per uns 50 cantaires.



©2019 Ajuntament del Vendrell