10-28 Taller cuina Serveis Socials 250Des de l’any 2012 es fan cursos de cuina de gratuïts a persones necessitades del Vendrell per tal que aprenguin a treure el màxim rendiment als productes i perquè puguin prendre a casa els plats elaborats que, en molts casos, és per poder menjar durant una setmana.

En el seu inici aquests cursos es feien al Centre cívic L’Estació. Ara, el cuiner Paco Azuaga i el seu col·laborador Carles Fuentes utilitzen la cuina de l’escola Garbí per fer aquests tallers de cuina solidària un dia a la setmana, els dimecres a la tarda, a una quinzena de persones. Els participants són usuaris del Centre de distribució d’aliments de Càritas, són derivats pels Serveis Socials de l’Ajuntament del Vendrell i es fa una rotació mensual.

La jornada comença al matí amb la recollida de productes frescos en diferents establiments col·laboradors. Cal dir que algun dels ingredients també son aportats pel Centre de distribució d’aliments de Càritas. Un cop finalitzada la recollida, tots els productes es traslladen a la cuina de l’escola Garbí i es fa una valoració de tot el que s’ha pogut recollir i es dissenyen els plats que es podran elaborar en el curs. A la tarda, sota la supervisió dels cuiners, els participants al curs preparen els productes i fan la cocció dels diferents plats que després es repartiran amb carmanyoles per prendre a casa.

El regidor de Serveis Socials, Rafel Gosálvez, ha volgut agrair especialment el compromís social dels cuiners que supervisen el taller de cuina solidària, la col·laboració dels establiments que ofereixen els productes i la cessió que ha fet l’escola Garbí de l’espai per poder-lo desenvolupar. Gosálvez també ha volgut destacar que “no es tracta només d’un taller assistencial, sinó que el curs té un valor afegit pel fet d’ensenyar i donar recursos a persones necessitades per treure el màxim rendiment amb els pocs recursos que disposen, amb l’objectiu de garantir-los una alimentació nutritiva i equilibrada”.



©2019 Ajuntament del Vendrell