10-28 rp he mort el llop 250Dins dels actes del desè aniversari de la Biblioteca Pública Terra Baixa, el 5 i el 6 de novembre, a les 9 del vespre, hi tindrà lloc la lectura teatralitzada He mort el llop!, una versió reduïda i adaptada de Terra Baixa d’Àngel Guimerà, a càrrec del grup vendrellenc Riera Baixa.

Es tracta d’una versió de Terra Baixa adaptada a petits grups de teatre i per ser treballat a les escoles. De fet, el punt de partida va ser una adaptació que tenia ja pensada Neus Oliveras per a les escoles. Oliveras ha explicat que “els personatges són els mateixos, però parlen menys, i s’hi ha afegit un narrador com a eina fonamental per explicar el relat”.

També hi ha hagut la implicació de l’Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC). Carlota Baldrís ha dit que “s’ha fet la composició de peces musicals pensades per a aquest acte i hi haurà un contrabaix i una flauta que seran tocats per dos alumnes de l’EMMPAC”.

En representació de Riera Baixa, Joan Fontana i Francesc Ripoll han explicat que van néixer fa uns dos anys quan Neus Oliveras va demanar narradors al Club de Lectura de la biblioteca per interpretar una paròdia de Terra Baixa que es titula amb el nom del grup. Fontana ha posat de relleu que “Terra Baixa és dificultós de llegir per la passió i les emocions que transmet i, per això, la lectura inclourà interpretació”. Ripoll ha volgut agrair l’esforç que han fet els actors més joves per poder compaginar els estudis amb la preparació d’aquesta lectura.

Sobre el fet que Riera Baixa faci aquesta adaptació de l’obra de Guimerà, Pep Querol, com a representant de la Biblioteca Pública Terra Baixa, ha volgut destacar el fet que “segons la memòria d’alguns vendrellencs, fa uns 30 o 40 anys que no es representa Terra Baixa amb actors i actrius del Vendrell”.

La regidora de Cultura, Eva M. Serramià, ha felicitat els promotors d’aquesta iniciativa “ja que ajuda a posar de relleu la dimensió d’Àngel Guimerà i que pot tenir recorregut amb l’adaptació d’altres obres”. La regidora de Cultura fa una crida perquè es vagi a veure aquesta lectura teatralitzada “que aporta un plus d’imaginació perquè l’obra original està escrita per ser representada i que té una frase, he mort el llop!, que colpeja en tots els sentits”.

L’entrada és gratuïta, però cal adreçar-se a la biblioteca a recollir una invitació perquè l’aforament és limitat.

Cartell



©2019 Ajuntament del Vendrell