10-26 NautiluswEn el marc de la programació del Cicle de Tardor, l’Auditori Pau Casals acollirà el proper diumenge 8 de novembre, a les sis de la tarda, el concert “Nautilus”, una proposta del Brossa Quartet de Corda, grup resident a l’Auditori.

Però que és Nautilus? El Nautilus és una instal·lació sonora i visual i, alhora, un instrument ideat i creat pel compositor i pianista Xavier Lloses. Consta de 24 tubs de metacrilat amb diferents volums d'aigua, els quals estan afinats formant dos octaves completes. Mitjançant compressors s’hi envia aire, aquest genera bombolles, que fan reverberar cada tub. El so és capturat per un hidròfon dins l'aigua i un micròfon en la part superior del tub; després el so es processat i amplificat. L'harmònium conté el sistema nerviós del Nautilus i convida al visitant a tocar-lo.

Durant la setmana vinent s’ofereixen visites als escolars del Vendrell i del Baix Penedès per veure i poder tocar el Nautilus. En presència del creador, Xavi Lloses i un membre del Quartet Brossa, n’explicaran l’origen, el funcionament, l’escoltaran i el podran tocar i veure de ben a prop. També podran conèixer les idees del Xavi Lloses com a inventor de sons i artista sonor i conceptual, tan interessant com divertit i suggerent per a tot tipus d’edats. Fins al moment ja hi ha gairebé tres cents escolars inscrits, que prèviament hauran treballat als centres el projecte gràcies a un dossier de treball que se’ls ha facilitat.

El Nautilus va ser presentat en el Mercat de Música Viva de Vic del 2014, ja que fou guardonat amb el premi Puig-Porret de millor projecte musical.



©2019 Ajuntament del Vendrell