10-22 menjador institut 250L’institut del Baix Penedès acull una prova pilot de servei de menjador educatiu contra l’exclusió per a una vintena d’alumnes de 1r d’ESO, d’aquest mateix centre i dels instituts Andreu Nin i Mediterrània, que són derivats pels Serveis Socials de l’Ajuntament del Vendrell. Es tracta de nois i noies amb risc d’exclusió que, en acabar l’educació primària, s’han vist mancats de la beca de menjador que disposaven.  

Aquest servei s’emmarca en el projecte “Menjadors educatius contra l’exclusió social” de l’Associació La Ballaruga del Vendrell, que va guanyar una de les beques de la Fundació Jaume Casademont de Girona el passat mes de juny, dotada amb tres mil euros. Es tracta d’un projecte d’Aprenentatge i Servei (APS) que, a part de garantir un àpat als nois i noies amb risc d’exclusió, combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat.

Quan finalitza l’horari escolar, els alumnes es reuneixen a la cantina de l’institut Baix Penedès on dinen. Després de l’àpat, s’organitzen per recollir i netejar els estris i l’espai utilitzats, gaudeixen d’una estona d’esbarjo i, finalment, reben suport educatiu i un aprenentatge sobre alimentació amb l’objectiu de poder-lo aplicar a un servei a la comunitat. Aquest menjador educatiu cobreix l’horari de 3 a 5 de la tarda i la vintena d’alumnes estan acompanyats en tot moment per dues monitores.

Tant el regidor de Serveix Socials, Rafel Gosalvez, com el d’Educació, Kenneth Martínez, han destacat el treball transversal i coordinat entre les seves regidories, juntament amb les de Joventut i Gent Gran, per tirar endavant aquest servei que està pressupostat en uns 20.000 euros per a tot el curs. També han volgut agrair col·laboració de l’institut Baix Penedès i del responsable de la seva cantina, per la cessió de l’espai, i de l’Hotel Le Meridien Ra i de la Policlínica Comarcal, per l’aportació dels àpats.



©2019 Ajuntament del Vendrell