10-21 proyecto frescowEl proper 20 de novembre el Museu Deu inaugurarà una innovadora exposició d’obres de l’artista Francisco Valderrama, creador de l’Associació Proyecto Fresco. La sala d’exposicions temporals acollirà un conjunt d’obres pictòriques creades amb una nova tècnica amb pintura de calç i grafè.

L’Associació Proyecto Fresco se centra en la difusió de la tècnica pictòrica del Fresc. És un projecte sense ànim de lucre que té com a finalitat donar a conèixer la pintura al fresc, tècnica mil·lenària, a partir d’un seguit de tasques que configuren la totalitat del projecte.

Com a acte previ a l’exposició, s’han organitzat tot un seguit d’esdeveniments, el primer del qual tindrà lloc el proper dimarts dia 27 d’octubre a les set de la tarda i consistirà en una conferència titulada “El Fresco del Siglo XXI,  a la vanguardia del Arte”, a càrrec de Julio Garrido, Professor especialista en tècnica al fresc, President del Proyecto Fresco i Director tècnic Maestro Fresquista.

La novetat d’aquesta exposició radica en la utilització del grafè, en concret de la pintura de calç amb grafè, ja que aquest material dóna a l’obra unes qualitats mai abans contemplades. El grafè és un al·lòtrop del carboni i destaca perquè té nombroses qualitats: és transparent, flexible, extraordinàriament resistent, impermeable, abundant, econòmic i condueix l’electricitat millor que cap altre metall conegut. Actualment, el grafè està fascinant a la comunitat científica i a la indústria a causa de les seves fantàstiques propietats.

El professor Julio Garrido, en la seva conferència, explicarà de manera didàctica aquestes qualitats, ja que el grafè és un element innovador que s’associa més a uns altres camps que no pas a l’artístic, tot incidint en què es tracta d’una tècnica complexa que requereix d’un profund coneixement en la seva aplicació.



©2019 Ajuntament del Vendrell