10-20 plantada madrigueres foto geven 250L'execució del projecte de les llacunes de les Madrigueres va finalitzar el passat dia 10 d'octubre amb una jornada de voluntariat, en què aproximadament una trentena de persones, dirigides pels tècnics del Geven, van plantar 400 plantes específiques d'ambients humits. Ara només cal esperar que l'ecosistema evolucioni donant forma i vida a les noves llacunes, mentre tècnics del Geven s'encarregaran de fer un seguiment de la flora i la fauna i analítiques d'aigua.

Des del Geven es valora molt positivament que la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament del Vendrell hagi apostat per aquesta proposta. El grup ecologista posa de relleu que aquestes llacunes són, per al Vendrell i per al Baix Penedès, una porta d'entrada no només a l'ecologisme, si no a l'ecologia com a ciència que forma part de la biologia, a l'educació ambiental, a un altre tipus de turisme i a la recuperació íntegra de les 30 hectàrees protegides de les Madrigueres. Segons el Geven, “en definitiva, aquesta actuació és o pot ser l'inici d'una font de coneixements, de vida i de riquesa per a un territori que ha patit i pateix els efectes de la urbanització massiva i descontrolada”.

La regidora de Medi Ambient, Eva Mata, també ha valorat positivament el fet de poder col·laborar amb el Geven en aquest projecte per iniciar la conservació i renaturalització de les Madrigueres. Eva Mata ha manifestat que “tenim la voluntat de seguir tirant endavant aquest projecte perquè aportarà grans valors ambientals al nostre municipi, que mantindrà la nostra finestra al mar”.

Foto: GEVEN



©2019 Ajuntament del Vendrell