10-19 música-reservata 250El proper dijous 22 d’octubre, a les 21 hores, a l’Església parroquial del Vendrell tindrà lloc un concert en commemoració del 42è aniversari de la mort de Pau Casals, a càrrec de l’organista Juan de la Rubia i Musica Reservata de Barcelona.

Es presentarà un programa inèdit, que travessa segles d’espiritualitat mitjançant el nexe comú del text AVE MARIA, un dels més coneguts dedicat a La Verge. La proposta es va estrenar l’estiu de 2014 al XLI Festival de Música de Maó i pretén també se un homenatge al compositor estonià Arvo Pärt, icona del minimalisme sacre de la segona meitat del segle XX, i que l’any 2015 complirà 80 anys.

Ambdós fonen la seva experiència en una proposta única i excepcional que demana concentració, silenci i un oient disposat a gaudir de 400 anys de música religiosa envoltat de clàssic contrapunt i alhora de la improvisació a l’orgue més actual.

Entre d’altres, el programa inclou les obres següents: Annum per annum d’Arvo Pärt i Ave Maria, a 8 de Tomás Luis de Victoria i de Giovanni Pierluigi da Palestrina.

Música Reservata de Barcelona és un conjunt amb 25 anys d’activitat ininterrompuda i és avui un dels grups vocals més coneguts del país per la seva dedicació exclusiva al repertori religiós del Renaixement i, molt especialment, a l’escola ibèrica de polifonia. Han actuat arreu d’Espanya, Alemanya, França, Itàlia, Palestina, Jordània, Polònia i Finlàndia. Destaca la seva participació en els principals festivals com els de Granada, Daroca, Ronda, Conca, Segòvia, Girona, FIMTE d’Almeria o els festivals de Ciutadella i Maó, a Menorca. L’any 1995 van guanyar el Primer Premi del Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya. Han enregistrat cinc discs, un dels quals és un concert en directe ofert a Granada el 1999, amb direcció de Peter Phillips.

Juan de la Rubia (València, 1982) és un dels organistes més guardonats de la seva generació. Amb un repertori que inclou tant la interpretació històrica de música antiga com obres del Romanticisme i els segles XX i XXI, ha actuat com a solista a les sales i cicles més destacats d’Espanya i d’arreu, i ha realitzat set enregistraments com a solista. És professor a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) i organista de la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona. Va obtenir el Primer Premi Nacional d’Orgue al Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya, i inicià la seva activitat com a concertista solista en les més importants sales i cicles espanyols i a l’estranger.

És un concert organitzat pels Amics de l’Orgue del Vendrell i l’Associació Musical Pau Casals que s’inclou en el programa d’actes de la setmana d’homenatge al Mestre sota el títol de “La vila del Vendrell viu Pau Casals”.



©2019 Ajuntament del Vendrell