10-14 conveni fundacio scienta 250Uns quatre-cents alumnes d’entre 10 i 16 anys de centres educatius del Vendrell estan convocats a la participació en un torneig classificatori del FIRST LEGO League.

FIRST LEGO League és un programa que va néixer el 1998 als Estats Units que ha anat creixent internacionalment fins que s’ha arribat a la xifra actual de la participació de tres-cent mil nens i nenes de 80 països. L’objectiu d’aquest programa és generar noves formes d’aprenentatge per capacitar i animar els estudiants a millorar els seus coneixements i comprendre millor el món que els envolta. El representant de la Fundació Privada Scientia, Ricard Huguet, ha explicat que “els nens i nenes que participin en l’edició d’aquest any de la FIRST LEGO League hauran de resoldre un repte relacionat amb el reciclatge i reutilització de material”.

Per trobar solucions al repte que se’ls plantegi, els participants utilitzaran material basat en la tecnologia de LEGO MINDSTORMS que inclou tot el necessari per poder construir i programar un robot autònom. La finalitat és despertar als nens i nenes la diversió i l’emoció de la ciència i la tecnologia, desenvolupar les seves habilitats de treball en equip i estimular la creativitat per resoldre problemes. La competició es basa amb l’aprenentatge actiu a través del joc, l’exploració pràctica i teòrica, la competició amistosa, la innovació i la coherència.

L’Ajuntament del Vendrell ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació Scientia per organitzar el torneig FIRST LEGO League PENEDÈS. D’aquesta manera, es posa de relleu la importància que té l’educació en el programa del govern municipal. Tant l’alcalde, Martí Carnicer, com el regidor de Promoció Econòmica i d’Educació, Kenneth Martínez, han destacat que cal impulsar les competències fonamentals laborals per al segle XXI des de la base. En aquest sentit, Ricard Huguet ha explicat que “es preveu el creixement d’un 14% de la demanda de professionals relacionats amb la ciència i la tecnologia al voltant del 2030”.

Està previst que l’1 de febrer es faci la trobada dels equips del Vendrell participants per presentar els seus treballs i solucions. Els millors equips passaran a la fase estatal, de la qual sortiran els que aniran a les fases internacionals.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell