10-14 Cultura urbanaEl Festival "El Vendrell. Cultura Urbana 5.0" va ser un dels grans protagonistes de la Fira Santa Teresa del Vendrell. A la zona del Puig - Pèlag es van reunir diferents artistes urbans, que anaven des dels grafiters (que van mostrar les seves obres al pont de sota la via que uneix la Muntanyeta amb el nucli històric del Vendrell) fins als Bboys (balladors de break i hip-hop) i rapejadors de batalles de galls.

Aquesta jornada intensa, va començar a les 10 del matí i es va allargar fins més tard de les 10 h de la nit.

La jornada va comptar amb les típiques "batalles de galls" (MC) i el concurs de break; com a novetat també es va realitzar una competició de hip-hop amb importants premis per als guanyadors. Un nombrós públic vingut de la vila i comarca, així com de l'Estat espanyol, França i Itàlia van prendre part en aquesta cinquena edició de Cultura Urbana, que enguany es va concentrar només en un dia i es va fer coincidir amb la Fira.

També es va instal·lar un skate parc, que durant tota la mostra es va estar a la plaça de la Sardana i que durant els 4 dies es va mostrar molt concorregut per patinadors, ciclistes i altres agosarats esportistes que volien treure rendiment a aquest circuit temporal.
Al matí del dissabte es va fer una exhibició de bicitrial a càrrec del campió mundial Àngel Batlle que va demostrar la seva destresa sobre les dues rodes.

Una part del fruit d'aquesta jornada es pot admirar al passadís sota la via que uneix la caserna de la policia amb el centre del Vendrell. També es va aprofitar per presentar en públic la sintonia del festival Cultura Urbana realitzat per Brian (un dels membres del conegut grup de rap Rapvívoros) i Chema.

Els guanyadors dels diferents concursos van ser:

-A l'apartat de grafitis el primer premi va ser per a Franciso José Lara de Sant Sadurní, el segon per Marcin Pawel de Vila-seca i el premi a la millor signatura per Jorge Penas de Vilafranca.

- Pel que fa a la música i el ball, els classificats van ser, en l'apartat de break, Adrià Madico de Reus, i pel que fa al hip hop, Rick Jordan Palomino de Barcelona.

-A la batalla de galls, el guanyador va estar Carlos José García de Tarragona.

El Cultura Urbana del Vendrell continua sent una de les apostes més fermes que realitza anualment la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament del Vendrell amb el suport del Pla de Barris, per donar una oportunitat als nous creadors en diferents àmbits que enguany va superar els 100 participants, una dada que indica la gran rebuda d'aquesta proposta cultural.



©2019 Ajuntament del Vendrell