10-14 fira 2015 07 multisectorial 250El passat divendres 9 d’octubre, a dos quarts de 7 de la tarda, a la Rambla del Vendrell, va tenir lloc la inauguració de la Fira de Santa Teresa del Vendrell, a càrrec de Martí Carnicer, alcalde del Vendrell, i del Dr. Josep Anton Ferré, rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV), que van estar acompanyats de Jaume Roura Calls, president de la Federación de Asociaciones de Concesionarios de la Automoción (FACONAUTO) i de la Federació Catalana de Venedors de Vehicles a Motor (FECAVEM). Abans de la inauguració, en relació amb l’automoció i amb l’aposta per les noves tecnologies, al Centre cívic L’Estació, va tenir lloc la ponència “Conducció autònoma i cooperativa: nous reptes i oportunitats”, a càrrec de José Manuel Barrios, Cap d’Innovació d’Applus IDIADA, que va parlar sobre el cotxe del futur. D’aquesta manera, es va donar inici de forma oficial a un certamen que va finalitzar el dilluns 12 d’octubre.

Enguany, la Fira va presentar uns canvis com a inici d’una transformació que s’anirà desenvolupant en properes edicions i que aquest any ja s’ha fet palesa amb un trasllat de l’alimentació i el Mostraví a la Rambla, recreacions històriques sobre el seus orígens i una aposta per la presència del sector de les noves tecnologies. La concentració de la Fira tenia com a objectiu integrar els sectors presents al centre (la Rambla, ctra. Dr. Robert, c/ Cafès i pl. Nova) perquè aquest certamen continuï sent un actiu important de promoció de la vila i el seu comerç. I de fet, ha estat un encert pel fet que durant els quatre dies es va concentrar una important afluència de visitants al centre de la vila. L’únic sector que es va mantenir a l’altra banda de la via del tren va ser l’automoció, que va continuar ocupant el pàrquing del Pèlag juntament amb una pista de minikarts. Una de les novetats d’aquest sector va ser l’exposició de plataformes elevadores. Les atraccions també es van mantenir al pàrquing de la zona escolar de l’avinguda del Camp d’Esports.

A part de l’automoció, al Pèlag, i l’alimentació, el Mostraví i de la mostra multisectorial, a la Rambla, en aquesta edició hi va haver un espai a la carretera del Dr. Robert dedicat als orígens agrícoles de la Fira amb recreacions històriques, activitats relacionades amb la vinya i parades de productes ecològics i de proximitat. D’altra banda, a la plaça Nova s’hi va ubicar la VIII Fira de Ceràmica que va donar una molt bona acollida als ceramistes i les activitats que s’hi van realitzar, les quals van tenir una alta participació.

El trasllat de l’alimentació i del Mostraví a la Rambla va ser valorada positivament tant pels expositors com pel gran nombre de persones que s’hi van acostar per degustar els productes d’aquests dos sectors. El regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez, ha explicat que “la important afluència de visitants a aquest dos espais ha aportat més concurrència a la mostra multisectorial”. El regidor també ha comentat que “aquest any s’ha contractat una empresa per fer enquestes i tenir dades tant de nombre de visitants com de volum de negoci que properament es presentaran”. A l’espera de tenir aquestes dades, en general, els expositors han expressat que han notat un increment del nombre de visitants i de vendes.

Pel que fa a l’apartat cultural, cal destacar les actuacions dels grups de cultura popular, del dissabte a la tarda i el diumenge al matí, i la gran diada castellera en què els Nens del Vendrell van tocar el cel i van fer emocionar tota la plaça Vella amb el tres de nou amb folre i el quatre de vuit amb agulla juntament amb el cinc de vuit i el pilar de set amb folre, convertint-se en la millor actuació de la història de la colla. Altres actes paral·lels que cal posar de relleu són el 42è Concurs Nacional de Sardanes, que es va celebrar el diumenge a la tarda a la plaça del Mercat, i la cinquena jornada de Cultura Urbana, que va tenir lloc el dissabte a la plaça de la Sardana.

En relació a l’aposta que es va fer per les noves tecnologies, a la Rambla hi va haver un estand que va fer participar a nombrosos escolars del Vendrell en activitats relacionades amb la robòtica i la impressió en 3D.

A nivell institucional, cal comentar, també, que s’ha renovat un any més l’acord amb Andorra la Vella per fer un intercanvi de presència en les respectives fires. Per aquest motiu, el divendres es va rebre la visita del cònsol menor d’Andorra la Vella, Eron Estany Vidal, i es va signar el conveni de col·laboració.

En l’apartat estrictament econòmic, en el marc de la Fira de Santa Teresa, el dijous 8 d’octubre es van desenvolupar dues activitats adreçades a emprenedors. Al matí, es va fer la primera edició del Networking CEPTA i Xarxa Emprenedora i, a la tarda, es va fer un tour pel nucli antic del Vendrell amb emprenedors per ensenyar-los un total de 12 locals comercials que en aquests moments estan tancats. Aquesta última iniciativa s’emmarca en la campanya de dinamització comercial “Aixequem persianes”, promoguda des del Pla de Barris de l’Ajuntament del Vendrell amb la col·laboració de L’EINA Espai Empresarial i la Xarxa Emprenedora. El regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez, ha explicat que “les dues activitats relacionades amb l’emprenedoria les vam incorporar com a actes previs de la Fira amb la voluntat de dotar a aquest certamen d’accions d’impuls econòmic”.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell