Club lecturawEl Club de Lectura de la Biblioteca Pública Terra Baixa va reprendre dimecres la seva activitat després de l’aturada per les vacances d’estiu amb l’acte de presentació de la programació per a la temporada 2015-2016. Amb el d’enguany, seran ja 13 anys de lectures compartides i comentades, sent el primer que es va posar en funcionament en el conjunt de la xarxa de biblioteques de les comarques tarragonines.

 

Els objectius principals del Club es mantenen intactes, especialment pel que fa a contribuir al foment de la lectura entre el públic adult i a l’enriquiment de les persones a través de la lectura, a més d’oferir una activitat cultural i de lleure al municipi. Uns plantejaments que degut al seu èxit han vist com s’ampliaven també al públic infantil amb la posada en marxa, ara fa cinc anys i durant els estius, de les Colles de la Lectura Infantil i Juvenil.

La dinàmica de funcionament del Club de Lectura es basa en la trobada mensual dels seus participants (prop d’una cinquantena de manera habitual) amb la finalitat d’intercanviar comentaris sobre un llibre prèviament determinat. A més de l’aprofundiment en les lectures seleccionades, el Club ha incorporat també, des dels seus inicis, activitats paral·leles, com ara trobades amb autors o sortides literàries.

Des que es va estrenar, la seva coordinació ha anat a càrrec de la professora Neus Oliveras, qui actua també com a moderadora de les sessions i seleccions de les lectures a treballar. La Biblioteca, a més de col·laborar en la confecció de la programació de cada any, actua elaborant les guies de lectura dels diferents autors proposats, proporciona els llibres als membres del Club i s’encarrega de totes les tasques organitzatives.

Com en cadascuna de les edicions, en la selecció de lectures es busca que hi hagi varietat de temàtiques i tipologies sota paràmetres de qualitat. En aquest sentit, tot i que el gènere predominant és el de la novel·la, també s’inclouen obres poètiques o teatrals, a més de fomentar la relació de la literatura amb altres àmbits, com el de l’art, el cinema o altres.

Pel que fa a la programació per al primer tram d’aquest any (fins el gener), les lectures a comentar seran una “Antologia poètica” de Joan Vinyoli, en línia amb la celebració enguany de l’Any Vinyoli, “Molt soroll per no res” de William Shakespeare (dins del programa “Llegir el Teatre” del Servei de Biblioteques i el Teatre Nacional de Catalunya), “La col·laboradora”, d’Empar Moliner, “Estimada vida” d’Alice Munro, i “Alícia en el país de les meravelles” de Lewis Carroll en una sessió especial que comptarà amb la col·laboració de Jordi Quintana.

Totes les sessions són a les 19.30 hores, celebrant-se la propera trobada el 21 d’octubre, per comentar el primer dels llibres esmentats.



©2019 Ajuntament del Vendrell