10-07 Biblioteca antiga 1wEnguany és any de celebracions tant per a la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell com per a la resta de biblioteques populars catalanes. I és que, d’una banda, la biblioteca del Vendrell celebra els 10 anys d’obertura i funcionament, una efemèride que coincideix amb la celebració de l’Any de les Biblioteques a la resta de Catalunya, amb el qual es commemora el Centenari de les Biblioteques Populars.

En aquest context, i dins del programa d’activitats del mes d’octubre, des de la biblioteca Pública Terra Baixa s’han programat diversos actes vinculats a aquestes celebracions, donant continuïtat als que ja es van desenvolupar durant el mes de juny. La primera d’aquestes propostes tindrà lloc el dijous 8 d’octubre a les 19.30 hores, i consistirà en la conferència “Les biblioteques del Penedès i la Mancomunitat de Catalunya”, a càrrec de Montserrat Comas. L’acte, que compta amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Penedesencs, estarà presentat per l’historiador Ramon Arnabat.

Uns dies després, el dissabte 24 a les 18.00 hores, es farà l’acte de presentació de la recerca inèdita de Gisela Alcón Vidal, que porta per títol “Fomentant la lectura, fomentant la il·lusió. Homenatge a les bibliotecàries de la Biblioteca Popular del Vendrell”. La sessió estarà acompanyada de música en directe i de la lectura de diferents fragments dels dietaris que durant molts anys van ser escrits per les bibliotecàries de la biblioteca del Vendrell. Els actes es completaran amb una exposició sobre els inicis de la biblioteca.

A més d’aquestes propostes vinculades amb aquestes celebracions, des de la biblioteca s’han programat altres activitats tant pel públic adult com pels infants. Així, des del dia 1 i fins el 26 d’octubre es pot veure l’exposició “El domini màgic de Vinyoli”, una mostra que s’emmarca dins dels actes de celebració de l’Any Vinyoli. Formada per 6 plafons, aquesta exposició serveix per apropar la personalitat i l’obra d’un dels poetes més importants del segle XX.

El dimecres dia 30 es va celebrar l’acte de presentació del nou curs del Club de Lectura de la Biblioteca Pública Terra Baixa, i el dimecres 21, a les 19.30 hores, celebrarà la seva primera trobada d’aquest semestre, on es procedirà al comentari de l’antologia poètica de Joan Vinyoli. Una setmana després, el dimecres 28 a les 19.30 h., els membres del club es tornaran a reunir per parlar de l’obra de William Shakespeare “Molt soroll per no res”, inclosa dins la campanya “Llegir el teatre” engegada des de la Direcció General de Biblioteques.

Pel que fa als infants també tenen el seu espai en aquest programa d’activitats, ja que el dimarts dia 20, a les 18.00 hores, se celebrarà una Hora del Conte-Taller. Es tracta de “El conte de la carbasseta”, a càrrec de Griselda Dalmau, i està destinat a nens i nenes de 3 a 8 anys. L’activitat s’inclou dins dels actes de “La vil·la del Vendrell viu Pau Casals” i per participar-hi cal fer inscripció prèvia a la biblioteca 15 dies abans del dia de l’activitat.



©2019 Ajuntament del Vendrell