09-30 Expo nens LluciàwEls nens i nenes de cicle infantil i inicial de les escoles Marta Mata, Àngels Garriga, Àngel Guimerà i Els Secallets del Vendrell podran veure els seus dibuixos exposats a la sala del soterrani del Museu Deu a partir del proper 10 d’octubre.

I és que per segon any consecutiu, el Servei Pedagògic del Museu Deu ha decidit dedicar una exposició temporal als més petits de la nostra vila, sota el títol “I tu què pintes?”.

Al llarg del passat curs escolar, el Museu Deu es va desplaçar a les escoles que així ho van sol·licitar per tal d’apropar les darreres tendències i l’art contemporani universal a les aules. Els alumnes van poder participar a classe de petites conferències teatralitzades sobre artistes com Miró, Andy Warhol, Paul Klee, Gaudí, Dalí… a través d’elements quotidians que han fet les obres d’aquests artistes molt més accessibles.

El dissabte 10 d’octubre, a les cinc de la tarda, el Museu Deu s’omplirà de petits artistes i les seves famílies, mestres i membres de la comunitat educativa de la comarca.

La inauguració anirà a càrrec de l’artista baixpenedesenc Jordi Llucià, autor d’obres tan emblemàtiques al Vendrell com l’escultura L’Àvi i la néta de la plaça Vella, el Pa Beneït del carrer Santa Anna o les pintures d’enganyatall de la plaça Ramon i Vidales.

Jordi Llucià va cursar estudis artístics a la Llotja de Barcelona i va treballar en els seus inicis com a decorador i posteriorment a la pintura. Treballa ocasionalment amb la seva filla, l’il·lustradora Iraida Llucià i junts han fet les obres que decoren els nostres carrers i places.

En l’acte inaugural també participaran membres de la comunitat educativa que han participat en aquest projecte que el Servei Pedagògic del Museu Deu torna a proposar per aquest nou curs escolar 2015-2016, amb d’altres novetats com ara l’activitat “Vols que t’expliqui coses del teu barri?” adreçada als alumnes de les escoles dels barris marítims; i dues propostes més dirigies i expressament dissenyades per als alumnes d’Educació especial.

Establiments d’hostaleria del Vendrell adherits al CIT i “La Xocolateria” col·laboraran també en aquesta festa inaugural de l’exposició, obsequiant els nens i nenes amb un gelat.

L’exposició forma part també dels actes de la Fira de Santa Teresa i es podrà visitar fins el proper 1 de novembre.



©2019 Ajuntament del Vendrell