09-28 rp setmana gent granwLa Setmana de la Gent Gran del Vendrell se celebrarà enguany del 19 al 25 d’octubre. Aquesta tradicional trobada compleix ja deu anys i ve carregada amb un programa d’activitats adreçat a les persones de més edat, però obert a tothom, amb la clara voluntat que sigui el màxim de participativa possible.

Cal recordar que, per a alguns dels actes, cal realitzar inscripció prèvia. El termini s’inicia el proper dilluns 5 d’octubre.

Les activitats s’iniciaran el dilluns 19 d’octubre amb una caminada popular des del Vendrell fins a Sant Vicenç poble, amb esmorzar inclòs. La sortida serà al Monument als Castellers, a les 9 h.

Com ja és tradicional, la 10a Setmana de la Gent Gran també inclourà enguany una excursió fora del municipi. Serà el dimarts 20 d’octubre quan es farà una sortida a Horta de Sant Joan per descobrir la part de la Ruta dels Genis dedicada a Picasso. El preu és de 25 € i inclou el transport, el dinar i les visites. Les inscripcions per a l’excursió s’han de fer a l’Àrea de Gent Gran, ubicada a l’Esplai del Tívoli.

Una altra de les propostes serà la conferència “Els remeis de l’àvia. Plantes medicinals”, a càrrec de la Creu Roja, que tindrà lloc el dimecres 21 d’octubre, a les 18 h, al Centre cívic L’Estació.

Els actes continuaran el divendres 23 d’octubre amb la trobada “Fils i agulles”, una exhibició i mostra de treballs fets amb fils i agulles (puntes de coixí, punt de mitja, ganxet, punt de creu, mig punt, patchwork...) que es durà a terme de les 17h a les 19h a la plaça Nova. Les inscripcions es poden fer a totes les associacions de Gent Gran i a l’Àrea de Gent Gran.

Enguany, la Setmana de la Gent Gran recupera un acte que feia temps que no es feia: el ball de tarda. Aquest es farà el dissabte 24 d’octubre, a partir de les 18h, al pavelló Pau Casals. Tot i ser gratuït i obert a tothom, per participar-hi també cal col·laborar aportant un quilo o un litre d’aliments.

Per últim, la Setmana clourà amb el dinar de celebració de les Noces d’Or el diumenge 25 d’octubre, a les 14 h, al restaurant Xaloquell de Sant Salvador. Aquest va adreçat a les parelles inscrites i que compleixin els 50 anys de casats durant el 2015. Les inscripcions per al dinar es poden fer fins al 9 d’octubre, al SAC de la plaça Vella i al SAC de Coma-ruga.

Un any més, el programa compta també amb una vessant teatral. Enguany aquesta arribarà el dijous 29 d’octubre, a les 19 h, al Teatre Àngel Guimerà, amb la representació de l’espectacle Les vídues de l’Universal, dirigida i adaptada per Marina Vilardell i Anna Palacín, i representada pels alumnes del taller de Teatre per a adults de Teatre Espai (grup del Vendrell). L’entrada és gratuïta, però es demana que les persones que hi vulguin assistir portin un quilo o un litre d’aliments que aniran destinats al Centre de Distribució d’Aliments de Càritas del Vendrell. Principalment, els aliments que es necessiten són oli i sucre.

La Setmana de la Gent Gran del Vendrell està organitzada per l'Àrea de Gent Gran de l'Ajuntament del Vendrell en col·laboració amb les quatre associacions de gent gran del municipi (l'Associació de Gent Gran del Vendrell, l'Associació de Gent Gran del Tancat, l'Associació de Jubilats i Pensionistes dels barris marítims i l'Associació de Jubilats i Pensionistes del Vendrell).



©2019 Ajuntament del Vendrell