09-25 Expo Subirachs MAMTwLa presència de l'obra de Josep M. Subirachs (Barcelona 1927-2014) a les comarques de Tarragona s'insereix en un triangle que abasta tres llocs emblemàtics de la nostra història: el monestir de Poblet, Tarragona i el Vendrell. Aquesta presència a la Conca de Barberà, Tarragonès i Baix Penedès no és fruit de la casualitat, sinó de circumstàncies, fets i persones que han estat cabdals en aquesta relació del territori amb l'artista.

El Museu d'Art Modern de la Diputació (MAMT) n'ha volgut fomentar el coneixement i retre homenatge a aquest artista polifacètic amb l’exposició "Subirachs. Crònica d'una presència. Tarragona – Poblet – El Vendrell", una producció impulsada pel MAMT i que ha comptat amb l'estreta col·laboració de la família de l'artista.

Dins del recorregut pel territori que acull aquestes obres, precisament, a l’exposició es poden veure dues peces cedides pel Patronat Municipal de l’Auditori Pau Casals del Vendrell. D’una banda, la maqueta del monument dedicat a J.S.Bach de la Plaça Bach de Sant Salvador en homenatge a Pau Casals i que habitualment s’exposa al vestíbul de l’Auditori i, de l’altra, una litografia de Subirachs referent a aquesta mateixa obra.

Val a dir que la presència de Subirachs al Vendrell és destacada també al Museu Deu. Aquest equipament té també diverses obres de l’escultor: algunes escultures, exposades de forma permanent, d’altres a la reserva del Museu, i també dibuixos.

La mostra del MAMT, a més, a través d'obra real, plafons informatius i un audiovisual que recull les impressions de persones molt properes a l'artista, fa un relat històric a principis dels anys seixanta, de la mà l'arquitecte Josep Ferrer Bosch, i de la seva trajectòria al territori. Es pot visitar fins el 8 de novembre.

 

Foto: Diputació de Tarragona



©2019 Ajuntament del Vendrell