09-23 rp fira 250La Fira de Santa Teresa d'enguany, que se celebrarà del 9 al 12 d'octubre, serà l'inici d'una transformació d'aquest certamen que es desenvoluparà en properes edicions i que aquest any ja es farà palesa amb un trasllat de l'alimentació i el Mostraví a la Rambla, recreacions històriques sobre el seus orígens i una aposta per la presència del sector de les noves tecnologies.

Per tant, aquest any hi haurà canvis amb una concentració de la Fira que té com a objectiu integrar els sectors presents al centre (la Rambla, ctra. Dr. Robert, c/ Cafès i pl. Nova) perquè continuï sent un actiu important de promoció de la vila i el seu comerç. L'únic sector que es mantindrà a l'altra banda de la via del tren serà l'automoció, que continuarà ocupant el pàrquing del Pèlag juntament amb una pista de minikarts. Les atraccions també es mantindran al pàrquing de la zona escolar de l'avinguda del Camp d'Esports.

La inauguració oficial de la Fira serà el divendres 9 d'octubre, a les 18:30 h, a la Rambla i anirà a càrrec de Martí Carnicer, alcalde del Vendrell, i del Dr. Josep Anton Ferré, rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV), que estaran acompanyats de Jaume Roura Calls, president de la Federación de Asociaciones de Concesionarios de la Automoción (FACONAUTO) i de la Federació Catalana de Venedors de Vehicles a Motor (FECAVEM). Abans de la inauguració, en relació amb l'automoció i amb l'aposta per les noves tecnologies, al Centre cívic L'Estació, tindrà lloc la ponència "Conducció autònoma i cooperativa: nous reptes i oportunitats", a càrrec de José Manuel Barrios, Cap d'Innovació d'Applus IDIADA, que parlarà sobre el cotxe del futur. Sobre l'espai expositiu de l'automoció, el president del Centre d'Iniciatives i Turisme (CIT), Magí Mateu, ha explicat que hi haurà una dotzena d'expositors amb la novetat de la presència de plataformes elevadores.

El regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez, ha dit que "la Fira tindrà un total de 108 estands, una cinquantena dels quals formaran part de la mostra multisectorial de la Rambla i la resta es repartiran en els altres sectors presents". A part de l'automoció, al Pèlag, i l'alimentació juntament amb el Mostraví, a la Rambla, en aquesta edició hi haurà un espai dedicat als orígens agrícoles de la Fira amb recreacions històriques, activitats relacionades amb la vinya i parades de productes ecològics i de proximitat a la carretera del Dr. Robert. D'altra banda, hi haurà la VIII Fira de Ceràmica a la plaça Nova, un espai que, segons la regidora de Cultura, Eva M. Serramià, "pot donar una millor acollida als ceramistes i a les activitats que s'hi realitzaran". La regidora ha destacat el fet d'haver hagut de fer una selecció a partir de criteris d'interès, de varietat i de qualitat sobre una gran quantitat de sol·licituds que s'han rebut, el resultat de la qual es veurà en els 14 ceramistes que hi seran presents juntament amb l'Escola Municipal d'Art Apel·les Fenosa. Per la seva part, Eva M. Serramià també ha destacat les actuacions dels grups de cultura popular, del dissabte a la tarda i el diumenge al matí, i l'expectació que hi ha per l'actuació castellera dels Nens del Vendrell.

Sobre activitats paral·leles que es duran a terme durant la Fira, Kenneth Martínez, ha posat de relleu la cinquena jornada de Cultura Urbana, que tindrà lloc el dissabte 10 d'octubre, a la plaça de la Sardana, i el 42è Concurs Nacional de Sardanes de diumenge a la tarda, a la plaça del Mercat. D'altra banda, el regidor de Promoció Econòmica ha explicat que, en relació a l'aposta per les noves tecnologies, a la Rambla hi haurà una carpa on està previst que es mostrin aspectes relacionats amb la robòtica, la impressió en 3D i la gamificació.

L'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha dit que "amb aquest inici de la transformació de la Fira, s'ha aconseguit relacionar passat i futur en un sentit global" i, en relació a la diada castellera, ha recordat que "la Fira per als Nens del Vendrell és el punt culminant de la temporada i aquest any hi ha la il·lusió de poder tornar a viure una diada castellera històrica".



©2019 Ajuntament del Vendrell