09-22 reforma terrassawLa Generalitat de Catalunya ha concedit un ajut a la Fundació Apel·les Fenosa per un import de 10.000 euros (6.400 € el 2015 i 3.600 € el 2016) per reformar la terrassa de la Casa del Portal del Pardo. L’ajut s’inscriu en la convocatòria de subvencions del govern català per a l’execució d’obres de restauració i conservació d’immobles de notable valor cultural per als anys 2015-16.

En concret, a aquest import aportat per la Generalitat, la Fundació hi haurà d’afegir 5.000 € més, atès que segons les bases de la convocatòria, el govern només pot donar un màxim del 70% del cost dels treballs.

L’objectiu del projecte, obra de Gerard Guinovart, és consolidar la terrassa de la Casa del Portal del Pardo de manera que els visitants del Museu puguin accedir-hi i tenir una perspectiva del jardí nova. També està previst instal·lar uns vidres fixos a la sala de la capella, adossada a la torre, perquè el públic pugui veure una part del seu interior. En aquest espai, Fenosa hi va instal·lar un altar barroc popular i, posteriorment, el va convertir en biblioteca.

Cal destacar que el de la Fundació Fenosa és un dels pocs projectes de la demarcació de Tarragona que han estat beneficiats per aquesta línia d’ajuts de la Generalitat de Catalunya.



©2019 Ajuntament del Vendrell