ajuntament webL’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha convocat els grups municipals avui a la tarda, a l’Ajuntament del Vendrell, a una reunió per acordar mesures de suport als refugiats. A aquesta reunió hi han estat presents els grups municipals del PSC, CiU, ERC, C’s, Sí Se Puede, Som Poble i PP.

Tots els assistents han estat d’acord a instar el Govern espanyol i el Govern de la Generalitat de Catalunya que, en virtut de les seves competències, prenguin mesures i duguin a terme les actuacions necessàries per donar resposta a la situació dels refugiats que fugen de conflictes bèl·lics en els seus països i que cerquen acollida i atenció en països d’Europa.

Amb la premissa que les atribucions dels ajuntaments en aquesta matèria són limitades, l’Ajuntament del Vendrell donarà resposta a les necessitats dels refugiats que s’acullin en el nostre municipi en el marc de les seves funcions i possibilitats, com poden ser l’escolarització i l’alimentació. En el tema de l’allotjament, la responsabilitat és de les administracions superiors a les quals s’instarà a actuar-hi. Cal dir, que les accions de l’Ajuntament del Vendrell es faran dins del marc de les atencions que ja es preveuen dins de la Regidoria de Serveis Socials per ajudar totes les persones que s’hi adrecen amb diferents necessitats. Per tant, l’acollida de refugiats no ha d’afectar cap dels programes de protecció social existents.

D’altra banda, també cal destacar que se cercarà la col·laboració d’entitats del Tercer Sector i del voluntariat de la població, com ja s’està fent en diferents projectes de la nostra vila, que sempre s’ha caracteritzat per un esperit solidari.



©2019 Ajuntament del Vendrell