08-31 Ana Aguado2 250El divendres 4 de setembre, a les 21 h, a l’església parroquial, tindrà lloc un concert d’orgue a càrrec d’Ana Aguado, una de les organistes més interessants i de més reconeixement interpretatiu.


Ana Aguado va néixer a Palència, on ha mantingut els vincles musicals tant per la seva dedicació a la preservació i difusió del patrimoni organístic, a la regió de Tierra de Campos, com en la vinculació amb l’ensenyament musical, posant els fonaments per tenir la Escuela Provincial de Órgano de Palencia.

Va estudiar a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb Óscar Candendo i, després, va anar a França per estudiar amb Michel Bouvard i Jan Willem Jansen. Des que tenia quinze anys va començar la seva activitat concertística i entre els molts festivals en què ha participat cal anomenar el Festival de Música Antigua de Barcelona i la Setmana de Música Religiosa de Conca. A l’estranger ha fet concerts a França, Itàlia, Holanda, Alemanya, Romania i Filipines. Ha enregistrat per Radio Clásica de RNE i Catalunya Música. Actualment és professora d’orgue del Conservatori Superior de Música de Màlaga.


Ana Aguado ha preparat un programa amb les obres següents:

Preludi i fuga en Sol Major, BWV 541, de J.S. Bach; Chacona en fa menor, de J. Pachelbel; Fantasia coral: Nun Komm der Heiden Heiland, de N. Bruhns; Schmücke dich, o liebe Seele, V, de J. Brahms; Basso Ostinato en mi menor, Op. 69, de M. Reger; Herzlich tut mich erfreuen, IV, de J. Brahms, i la Sonata V en Re Mayor Op. 65, F. Mendelssohn.


Els Amics de l’Orgue del Vendrell continuen convidant els organistes més importants del país, com és el cas de l’Ana Aguado, perquè “la joia del Vendrell” , l’orgue, es faci sentir en tots els seus registres.



©2019 Ajuntament del Vendrell