08-18 Carles Belda webEl dimecres 26 d’agost, a les 22 h, a la plaça del Tívoli, tindrà lloc el darrer concert del 27è Musica a la Vila, a càrrec del grup de Carles Belda que clourà aquest festival de música tradicional i popular a ritme de rumba.

Carles Belda, acordió diatònic i veu, acompanyat de Rafalito Salazar, guitarra, i Joanet de Mataró, bongos, presentarà el seu nou treball 24 Rumbes, un recital ballable basat en el llibre-CD 24 Rumbes per diatònic, que aplega vint-i-cinc peces gravades, transcrites i comentades amb una doble voluntat: constatar l'ús habitual de la rumba en els repertoris per a acordió i facilitar-ne l'aprenentatge a qui vulgui accedir-hi. El repertori té diverses fonts: rumbes creades per l'autor o d'altres acordionistes, adaptacions d'altres obres diatòniques, aproximacions a clàssics del gènere (versions de Gato Pérez, Ai Ai Ai o La Trinca), incorporacions de música tradicional o popular terrícola (Polca d'Al Tall, A Gironella) i extraterrestre (Brasil, Portugal, País Basc, Occitània).

Als discos que acompanyen el mètode de rumba per a diatònic hi ha les tonades vestides amb el format clàssic de la rumba catalana: guitarra, amb el ric ventall de ventiladors, bongos, martell a tort i a dret, palmes i poca cosa més. I justament és el que hi haurà al concert: guitarra, bongos i diatònic.

Els artífexs són Rafalito Salazar, segurament un dels ventiladors més savis, experimentats i amb un bagatge més profund (Gato Pérez, Ai Ai Ai, Dijous Paella); Joanet de Mataró, un percussionista molt bregat (El Pont d'Arcalís, Baetúria, Dijous Paella), i Carles Belda, un diatònic bellugadís (Pomada, Mesclat o El Belda i el conjunt Badabadoc).

Per tant, el 27è Música a la Vila tindrà un final ben mogut.



©2019 Ajuntament del Vendrell