08-18 Bouvard 250El dimarts 18 d’agost, a les 22 h, a l’església parroquial del Vendrell, en el marc del 35è Festival Internacional de Música Pau Casals, tindrà lloc un concert d’orgue a càrrec dels organistes Michel Bouvard i Yasuko Uyama-Bouvard.

Vint dits i quatre peus! Aquest podria ser el títol del concert, ja que els dos organistes francesos interpretaran obres a dues, tres i quatre mans d’E. Widman, N. Carlston, T. Tomkins, H. Doumont, F. Couperin, M.A. Charpentier i W.A. Mozart, un passeig musical per l’Europa dels segles XVI i XVII,

A Michel Bouvard, el seu avi , que era organista i compositor de Lió i que va ser alumne de Louis Vierne i Florent Schmitt, li va encomanar des de molt jove la passió per la música. Michel Bouvard va fer els estudis de piano a Rodez, més tard a París amb Suzanne Chaisemartin i a Orsay amb André Isoir. I va ser durant deu anys organista titular de Saint-Séverin a París. És titular de l’orgue històric Cavaille-Coll de la Basílica Saint-Sernin de Tolosa. I ha estat durant quatre anys membre de “la Comisión Supérieure des Monuments Historiques pour les orgues”. Avui dia és reconegut internacionalment com un dels intèrprets francesos més interessants. Entre els diferents reconeixements i honors que ha obtingut, l’any 2013 va rebre del Ministeri de Cultura de França la distinció de “Chevalier des Arts et Lettres.”

Yasuko Uyama-Bouvard és nascuda a Kyoto, Japó, on va obtenir el diploma d’organista a la Universitat Nacional d’Arts de Kyoto. L’any 1976 es va establir a França on descobreix els instruments històrics i aprofundeix en el coneixement de la música d’orgue i de clavicèmbal. És reconeguda amb dos primers premis en els estudis que fa d’aquests instruments. Actualment és professora de clavicèmbal i de pianoforte al Conservatori de Tolosa, i també és organista titular de l’orgue francès barroc de l’església de St. Pierre des Chartreux.

Michel Bouvard i Yasuko Uyama-Bouvard faran sonar “la joia del Vendrell”, l’orgue construït pel suís Ludwig Scherrer, l’any 1776, i que es conserva en la seva estructura original.



©2019 Ajuntament del Vendrell