08-04 Duo BushakevitzwUn duo de violí i piano, el Bushakevitz Duo, serà el protagonista del concert del proper dijous 13 d’agost, a les 22h, a l’Auditori Pau Casals, en ple Festival Internacional de Música Pau Casals.

La síntesi i l’equilibri entre aquests dos instruments, violí i piano, ha estat i encara ho és ara, un dels reptes que tots els compositors han encarat en un moment o altre de la seva carrera i que, sovint, ha afavorit un dels dos instruments: uns cops ha permès el lluïment del violí i, en d’altres ocasions, l’instrument privilegiat ha estat el piano.

El violí serà a mans d’Avigail Bushakevitz, que actualment resideix a Berlín. Nascuda a Israel, va créixer musicalment a Sud-àfrica de la mà de Jack de Wet. Els últims set anys ha viscut entre Ciutat del Cap, Nova York, Tel Aviv i, més recentment, a Berlín. Es va graduar en batxillerat musical el 2010 i va obtenir un Màster de Música el 2012. A la Juilliard School of Music fou alhora assistent d’ensenyament a l’assignatura d’educació de l’oïda durant tres anys. Així mateix, a Tel Aviv va estudiar amb Hagai Shaham com a «artista diplomada» al Buchmann-Mehta School of Music. Actualment continua els seus estudis a Berlín a la Hanns Eisler School of Music amb Ulf Wallin.

Ammiel Bushakevitz és el pianista, aclamat internacionalment com un dels intèrprets de piano rellevants de la seva generació, i ha rebut els màxims premis en nombrosos concursos com el Concurs Internacional de Schubert, el Concurs Internacional Johannes Brahms, el Concurs Internacional de Lied a Stuttgart, el Concurs Léopold Bellan a París, el Concurs Internacional Paper de Música de Capellades i el premi com a pianista i el premi Schubert al Concurs Internacional de Lied de la Fundació Wigmore Hall/Kohn de Londres el 2013.

Com a Bushakevitz Duo van ser els guanyadors del Concurs Paper de Música, de Capellades, l’any 2014.

En el seu concert a l’Auditori interpretaran les obres de Mozart Sonata per violí i piano KV296 i la Sonata per a violí i piano KV526; de W. Lutoslawski, La Partita per a violí i piano i de C. Debussy, la Sonata per a violí i piano.



©2019 Ajuntament del Vendrell