08-07 Xavi lozanoEl segon dels concerts del “27è Música a la Vila” del Vendrell, està programat pel dimecres 12 d’agost a la cèntrica plaça del Tivolí. Aquest dia els més petits també tindran la seva pròpia audició de música, que es farà a les 20 h, amb un concert infantil amb Xavi Lozano de protagonista.

Xavi Lozano es un músic multi-instrumentista que participa en diverses formacions, una tasca que compagina amb la vessant de músic experimental, en la qual desenvolupa una impressionant destresa fent sonar i construint melodies amb instruments insòlits per la seva quotidianitat.

Xavi Lozano demostra com alguns objectes que es veuen cada dia es poden convertir en un tres i no res en trompetes, flautes o timbals. Una escombra, una crossa, una cadira, etc. es converteixen en instruments per demostrar que es pot trobar música a tot arreu.

I “Música a la Vila” continuarà el mateix dimecres 12 d’agost, a les 22 h, amb l’Eliseo Parra Trio.

Eliseo Parra (veu, guitarra i percussió), acompanyat per Xavi Lozano (flautes, saxo i veu) i Josete Ordóñez (cordes i veu) presentarà el seu últim treball de cançons tradicionals “El Man Sur”. Entre els gèneres que recull aquest nou disc hi ha fandangos, buleries, alegries, però que en aquest cas provenen de la música tradicional oral, barrejats amb música portuguesa, del nord i de composició pròpia.

Eliseo Parra va iniciar la seva carrera musical els anys seixanta com a bateria i cantant de grups de rock. Els anys setanta va participar activament en el moviment musical jazzístic barceloní, va col·laborar amb Maria del Mar Bonet i es va integrar en el grup valencià Al Tall. A l’inici dels vuitanta va tocar amb orquestres de salsa com La Sardineta i La Plateria, i amb cantants com Ovidi Montllor, Gato Pérez, Marina Rossell i Jaume Sisa. A partir dels noranta, va començar una carrera discogràfica en solitari, centrada en la revisió del repertori tradicional del folklore espanyol.

A banda de la interpretació, Eliseo Parra ha fet treball etnològic de camp, ha recorregut mig món actuant amb la seva banda, ha col·laborat amb gran part dels grups de "recreació tradicional" de la península i s’ha iniciat com a professor de percussió i cant tradicional.

 




©2019 Ajuntament del Vendrell