08-04 Paul LewiswEl piano, el piano total, a les mans de l’intèrpret Paul Lewis, farà que el dimarts 11 d’agost sigui un dels dies de gala del 35è Festival Internacional de Música Pau Casals (FIMPC). El concert començarà a les 22 h a l’Auditori Pau Casals del Vendrell.

 

Paul Lewis està considerat internacionalment com un dels músics més destacats de la seva generació. Els seus últims cicles complerts de les Sonates per a piano de Beethoven i Schubert, part de les quals interpretarà en aquest concert del 35è FIMPC, han rebut unànimes elogis de la crítica i el públic de tot el món, i ha consolidat la seva reputació com un dels intèrprets més destacats del repertori clàssic del centre d'Europa.

Els seus nombrosos premis inclouen l’Instrumentista de l'Any de la Royal Philharmonic Society, dos premis Edison, tres premis Gramophone, el Diapason d'Or de l'Année, el Premi de la crítica discogràfica alemanya, el Premi Internazionale Accademia Musicale Chigiana, i el Banc del Sud Mostra premi de la Música Clàssica. El 2009 va ser investit doctor honoris causa per la Universitat de Southampton.

Actua regularment com a solista amb grans orquestres del món, incloent la Simfònica de Boston, Chicago Symphony, Simfònica de Londres, la Ràdio de Baviera Simfònica, NHK Symphony, Filharmònica de Nova York, Los Angeles Philharmonic, i el Royal Concertgebouw, Tonhalle Zurich, Leipzig Gewandhaus Philharmonia, i orquestra de Cambra Mahler.

Paul Lewis oferirà dues de les darreres sonates que Beethoven va compondre, escrites quan l’autor ja era completament sord. Segons Hans von Büllow —un dels grans pianistes i directors del Romanticisme— la col·lecció de 32 sonates de Beethoven era “El Nou Testament”, per a diferenciar-lo de “L’Antic” que, naturalment, era la col·lecció d’obres per a clave de Bach.

Brahms, l’altre compositor que Paul Lewis interpretarà, va ser un virtuós del piano i va dedicar-hi dotzenes d’obres. Com a mostra, les famoses balades compostes als 21 anys i els intermezzi escrits als 60.



©2019 Ajuntament del Vendrell