08-04 Orquesta Da CamerawL’Orquestra da Camera torna a l’escenari de l’Auditori Pau Casals aquest proper dissabte 8 d’agost, a les 22h, per interpretar les Metamorfosis de Richard Strauss, considerades sempre com el testament musical del compositor alemany.

El món que Strauss havia admirat, havia caigut. Hitler i els seus havien llençat la grandesa del llegat germànic a un pou de fang. Fins i tot els aliats estaven bombardejant el país i arribaven les notícies que la casa de Goethe a Frankfurt havia estat reduïda a cendres, com també el Teatre de l’Òpera de Munich. En aquest estat, amb l’ànima erosionada, Strauss compon una obra intensa, dramàtica, profundament trista, a partir d’un tema de Beethoven: la marxa fúnebre de la Simfonia núm. 3. Aquestes són les notes que van patint diferents “metamorfosis”, per convertir-se en altres coses, molt diferents del que eren.

L’Orquestra Da Camera va ser fundada l’any 2013 i va oferir el seu primer concert al Palau de la Música Catalana en commemoració del 30è aniversari de la Temporada Ibercamera. La premsa d’aquell dia va dir: “ha nascut una bona orquestra”, “un exemple dels músics extraordinaris que poden néixer al nostre país”. La ferma rebuda del públic va impulsar internacionalment l’orquestra. Després d’aquest exitós debut, l’orquestra va ser immediatament convidada a actuar al Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell, esdevenint orquestra resident i debutant l’estiu del 2014 en dos concerts. L’any 2015 ha portat l’orquestra a realitzar la primera gira de concerts per ciutats com Girona, Vitòria, Barcelona i Madrid col·laborant amb la gran pianista Martha Argerich.

En aquesta ocasió l’orquestra torna a ser dirigida per la violinista Antje Weithaas, que com a solista ha actuat amb les orquestres filharmòniques de Los Angeles, San Francisco, Bamberg, Berlín i Londres. En música de cambra ha col·laborat de manera habitual amb Christian Tetzlaff, Lars Vogt, Clemens Hagen i Sharon Kam als festivals més importants d’Europa. Juntament amb Daniel Sepec, Jean-Guihen Queyras i Tabea Zimmermann va fundar l’Arcanto Quartet, que s’ha establert en poc temps com un dels més reputats del món. Ha exercit com a concertino-directora a diverses formacions, entre elles la Kammerphilharmonie Bremen i la Camerata Bern. Des del 2004, és professora a l’Escola Superior de música de Berlín.



©2019 Ajuntament del Vendrell