08-04 ManchónwLa platja de Coma-ruga acollirà el proper dissabte 8 d'agost a la tarda la 18a edició del Torneig de futbol platja Eduard Manchón-5è Memorial, organitzat per la Penya Barcelonista de Coma-ruga.

El Torneig es va presentar ahir a la Sala de Plens de l'Ajuntament del Vendrell, amb l’assistència de l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer; el regidor d'Esports, Ferran Trillas; el president de la Penya Barcelonista de Coma-ruga, Josep Maldonado i el Dr. Enric Contreras, representant del Banc de Sang de Tarragona.

El president de la Penya, Josep Maldonado, ha definit el Torneig Eduard Manchón com "l'esdeveniment més emblemàtic del món penyístic del Barça i com un referent esportiu, d’oci i solidari a la Costa Daurada". Maldonado ha recordat que l'objectiu principal de la festa és recordar i homenatjar la figura de l'exjugador del Barça Eduard Manchón, a qui ha definit com "un gran esportista i una gran persona".

El Torneig començarà dissabte a les 16 h, amb un partit de jugadors veterans i del grup d’amics i excompanys de l'Eduard Manchón, format per una quarantena de veterans del Barça, de més de 55 anys. A continuació, entre les 17 h i les 18 h, es durà a terme un emotiu homenatge a la figura del Barça, l’històric jugador Gustau Biosca, traspassat recentment.

Per últim, es celebrarà el clàssic partit entre la Penya Barcelonista de Coma-ruga i l'equip de les estrelles amb exfutbolistes professionals del Barça i de l'Espanyol, presentadors de TV3 i altres mitjans, humoristes, actors, etc. com Robert, el secretari tècnic del FC Barcelona, l’exjugador del RCD Espanyol i del Nàstic,Àngel Morales, l’humorista Pep Plaza, el pilot Marc Coma... A banda de futbol, però, a la sorra de la platja de Coma-ruga hi haurà actuacions diverses al llarg de la tarda, com la dels Nens del Vendrell, els Nans del Vendrell, així com diversos xuts d'honor a càrrec de personatges famosos com la cantant Lucrecia, la presentadora Mari Pau Huguet, el locutor Luis del Olmo, l’humorista Pep Plaza i l’exporter Nkono.

Maldonado ha destacat algunes de les novetats que es veuran en aquesta edició del Torneig: una exhibició de BUBBLE FOOTBALL amb les jugadores de la UE Tancat i el 1r Torneig de Bitlles Catalanes “Eduard Manchón”.

El Torneig també inclourà una exhibició de futbol que oferiran els nois i noies de la Fundació Santa Teresa amb alguns dels convidats famosos del Torneig. Al vespre, a la pista esportiva de l'escola Els Secallets, es durà a terme un sopar de les penyes del Barça, en què també continuarà l'homenatge a Biosca i que inclourà diverses actuacions com del grup El Mafio de les Terres de l’Ebre. Un any més, i després de l’èxit de l’any anterior on es va triplicar les donacions de sang, el Torneig Eduard Manchón tornarà a bolcar-se en la campanya de donació de sang del Banc de Sang i Teixits . Amb aquest objectiu, s'ha proposat que una unitat mòbil del Banc de Sang s'ubiqui davant de l'hotel Brisamar de Coma-ruga, aprofitant l'atracció de públic de l'esdeveniment. La unitat mòbil estarà en funcionament de les 17 h a les 21 h.

El regidor d’Esports, Ferran Trillas ha agraït a la Penya Blaugrana de Coma-ruga que un any més realitzi aquest torneig, com un atractiu turístic i un acte ja esperat en aquestes dates estiuenques.

De la seva banda, l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha valorat que el Torneig estigui plenament consolidat com un clàssic des de fa 18 anys i sigui tot un referent esportiu i lúdic de l’estiu al Vendrell. El director territorial del Banc de Sang a Tarragona, el Dr. Enric Contreras, ha agraït el suport de l’Ajuntament i de l’entitat organitzadora, per comptar un any més amb el Banc de Sang i Teixits en aquest esdeveniment important de gran popularitat, i més, atenent a la manca de donacions de sang que hi ha els mesos d’agost. El Dr. Contreras ha animat a tots els vendrellencs i visitants a participar en aquest acte i a col·laborar-hi donant sang.



©2019 Ajuntament del Vendrell