07-30 new photo with the Casals cello 250El dijous 6 d’agost, a les 22 h, a l’Auditori Pau Casals, en el marc del 35è Festival Internacional de Música Pau Casals, tindrà lloc un concert molt emotiu perquè es podrà escoltar el violoncel que va pertànyer el Mestre, un Goffriller del 1733 que tocarà Amit Peled.

L’instrument va ser cedit per Marta Casals a Amit Peled l’any 2012, però es va haver de sotmetre a un acurat manteniment i revisió que l’ha allunyat dels escenaris durant un temps.

A tot el món  el violoncel·lista israelià Amit Peled és reconegut com un dels instrumentistes més emocionants a l’escenari concertístic d’avui dia. Es presenta com un ferm defensor de trencar les fronteres entre els artistes i el públic, tractant de promoure i de compartir la música clàssica amb un públic ben ampli.

El mateix Amit Peled diu del concert:


“El que és especial d’aquest concert és que Pau Casals va tocar a la mateixa escola on jo faig classe i a la mateixa ciutat on visc i on tinc la família, a Baltimore. Casals va identificar que un concert entreteniment no és només una cosa “seriosa”. Això vol dir que has de compartir amb el públic seriositat, tristesa i felicitat i humor. I totes aquestes qualitats són evidents en el programa d’aquest concert, que es construeix més o menys com un dinar: hi ha un aperitiu, després un bistec amb una suite de Bach i, com cada bon àpat català, tens postres i els postres són tant bonics i especials! Aquesta és la segona part del concert: peces de música molt més curtes. Portaré aquest programa per tot el món acabant amb un concert al Centre Kennedy de Washington el novembre que ve. El concert al Vendrell serà el primer a Europa d’aquest programa que ja he fet als Estats Units.”

En aquest concert, Amit Peled, juntament amb el pianista Daniel del Pino, interpretarà obres de Handel, Bach, Beethoven, Fauré i Saint-Saëns.



©2019 Ajuntament del Vendrell