07-28 pablo ferrandez 250El dissabte 1 d’agost, a les 22 h, a l’Auditori Pau Casals, tindrà lloc el concert de l’Orquestra Camerata XXI, dirigida per Tobias Gossmann i amb el jove violoncel·lista Pablo Ferrández com a solista, en el marc del 35è Festival Internacional de Música Pau Casals.

 

Pablo Ferrández ha estat el primer intèrpret de l’estat espanyol que ha participat en el Concurs Txaikovski (Moscou), en què va quedar en quart lloc en l’edició d’aquest any. En el concert d’aquest proper dissabte interpretarà el Concert per a violoncel núm. 1, de Joseph Haydn. El programa es completarà amb la Simfonia Veneziana, d’Antonio Salieri, i amb la Simfonia núm. 29 KV201 de Wolfgang A. Mozart.

Els tres autors de les obres que conformen el programa van coincidir a Viena deu anys, del 1781 al 1791, un període daurat en què Joseph Haydn era mestre de capella, al palau del príncep d’Esterházy, i la seva reputació com a simfonista i quartetista era màxima. Antonio Salieri (divuit anys més jove que Haydn) era el compositor oficial de la cort i tenia un èxit inqüestionable amb les seves òperes. I Mozart (sis anys més jove que Salieri) acabava d’instal·lar-se a la capital buscant fortuna. El respecte i l’admiració entre tots tres va ser notori, però també la rivalitat per aconseguir feina, especialment pels encàrrecs que venien de l’emperador.

L’Orquestra CAMERATA XXI va ser fundada l’any 2003. Des de la seva creació el director titular és Tobias Gossmann. Han col·laborat amb l’orquestra directors i solistes de reconegut prestigi internacional. El juny de 2009 l’orquestra va realitzar una gira pel Japó, actuant, entre d’altres sales, a l’Òpera de Tòquio i a la Symphony Hall d’Osaka. L’any següent va participar al Festival Internacional de Música de Toledo.


Pablo Ferrández, violoncel, ha estat premiat en els concursos internacionals de més prestigi. Nascut a Madrid l’any 1991, amb tretze anys va ser admès a l’Escola Superior de Música Reina Sofia. L’octubre del 2011 va anar al Kronberg Academy Masters Program on va estudiar amb Frans Helmerson. Ha actuat com a solista amb orquestres importants. I ja compta amb dos CD publicats. Pablo Ferrández, que toca un Stradivarius “Lord Aylesford” (1696) gràcies a la Nippon Music Foundation, ha estat becari de la Fundació Pau Casals.



©2019 Ajuntament del Vendrell