07-24 Presentació Festa pirata1wLa Festa pirata, Bótes i Vi tornarà a envair Sant Salvador el proper cap de setmana. L’èxit de la 1a edició celebrada l’any passat ha fet que enguany, i a petició dels mateixos participants, la Festa s’allargui un dia més i es dugui a terme el divendres 31 de juliol, el dissabte 1 i el diumenge 2 d’agost.

A més, incrementarà el nombre de parades d’artesania i alimentació, que passaran de 30 a 40, i s’hi faran moltes més activitats familiars. L’espai conegut popularment com “la plaça de les palmeres” del barri marítim de Sant Salvador tornarà a ser l’epicentre de la Festa pirata que, segons ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez, “rememorarà els atacs de pirates moriscos que havia patit la platja de Sant Salvador a l’època medieval, un dels motius pels quals es va traslladar la població cap a l’interior”. Cal recordar que Sant Salvador, al voltant de la seva ermita romànica, va ser l’origen del Vendrell que coneixem avui.

D’altra banda, enguany hi tornarà a tenir una especial presència l’espai dedicat als vins i caves del Baix Penedès, amb el qual, sota el títol de Bótes i vi, es vol recordar l’antic port de Sant Salvador que, des del segle xviii fins al primer quart del segle xx, va tenir una important activitat d’exportació de vi i aiguardent, i d’importació de fusta i cèrcols per als boters de la zona, entre d’altres productes. Enguany, hi haurà la presència dels mateixos cellers que l’any passat, ja que tots ells van valorar molt positivament la participació a la Fira.

Amb aquest esdeveniment lúdic i festiu, ambientat per l’empresa Esfera Serveis Culturals, s’ofereix un atractiu més a les platges del Vendrell en ple estiu, tot recordant les arrels històriques de la nostra població.

El regidor de Promoció Econòmica ha convidat als vendrellencs i vendrellenques i a tots els visitants estiuejants a participar de la festa Pirata i de totes les activitats programades

Programa d'actes



©2019 Ajuntament del Vendrell