Transcriu-meEl 18 de juliol de 1924, Àngel Guimerà, dramaturg, poeta i polític català nascut a Les Canàries, moria a l'edat de 79 anys. Fou autor d'alguna de les obres més conegudes i representades de l'escena catalana com La Filla del Mar, Terra Baixa o Mar i Cel, entre d'altres.

El 2014, coincidint amb el 90è aniversari de la mort de l’escriptor, la Biblioteca de Catalunya i l'Ajuntament del Vendrell, municipi on es troba la casa pairal de la família de l'escriptor -actualment convertida en Casa Museu Àngel Guimerà- van signar un conveni per digitalitzar i difondre en accés obert els seus escrits originals que formen part de la col·lecció de la Biblioteca de Catalunya. Des del passat abril es troben disponibles a la xarxa a la Memòria Digital de Catalunya.

Ara, s'ha volgut fer un pas més i involucrar a la ciutadania a transcriure aquests textos manuscrits per facilitar-ne la seva recerca, indexació i reutilització. Els originals manuscrits de Guimerà s'han incorporat a la iniciativa Transcriu-me!! impulsada i iniciada amb col·leccions de la Biblioteca de Catalunya, i a la qual s'hi han incorporat posteriorment fons d'altres institucions. El mecanisme per a la transcripció és molt senzill i es pot fer virtualment des de qualsevol ordinador.

Participar a Transcriu-me!! us permetrà llegir l'obra de Guimerà escrita de la seva mà amb les correccions, esmenes als textos originals, a la vegada que contribuïu a fer més conegut el patrimoni literari català. Participeu-hi!

 

Transcriu-me!! http://transcriu.bnc.cat/

Memòria Digital de Catalunya http://mdc.cbuc.cat

Biblioteca de Catalunya http://www.bnc.cat

Casa Museu Àngel Guimerà http://www.elvendrell.net/museus/casa-museu-angel-guimera



©2019 Ajuntament del Vendrell