07-15 Orgue i grallawL’orgue del Vendrell tornarà a “sortir” al carrer el proper dilluns 20 de juliol, a les deu del vespre a la plaça Vella. Es mourà poc, baixarà del cor de l’església a la plaça. I és que els assistents escoltaran el concert d’orgue i gralla des de la mateixa plaça. Com diuen els Amics de l’Orgue, serà un concert a la fresca.

La proposta que fan és una combinació espectacular que sorprendrà, més enllà de la potència sonora: es tracta de descobrir una gran versatilitat i diversitat de matisos, amb Jordi Mestres, gralla, i Jonatan Carbó, orgue. 

La unió d'aquests dos instruments parteix de la voluntat d'explorar, amb imaginació, ambició i rigor, nous camins per a aquesta insòlita formació amb l'objectiu de consolidar un repertori propi. S'inspira en les arrels i la tradició de cada instrument: la gralla, protagonista de la música festiva i de carrer, s’arrela en la tradició popular, i al costat de l'orgue afronta un nou repte tècnic i interpretatiu. L'orgue, lligat a la tradició culta i litúrgica, mostra, esperonat per la gralla, la seva vessant més popular, tal com en el passat l'havia mostrat en les llibertats d'orgue.

Per un cantó, la gralla sonarà en un dels seus espais habituals, la plaça, i l’orgue traurà el cap per la porta de l’església.

En el repertori que Jordi Mestres i Jonatan Carbó han preparat hi ha obres d’arrel tradicional com el Toc d'ofertori dels Astons, i obres de Pau Casals com el Poema de bressol o d’Ennio Morricone amb Gabriel's Oboe, entre altres.

Amb aquest concert els Amics de l’Orgue continuen el treball de popularitzar amb concerts habituals el magnífic instrument de què disposa el Vendrell, per tal que es conegui cada dia més i continuï essent una eina de divulgació musical.



©2019 Ajuntament del Vendrell