07-15 rp acord govern 03 250Avui al migdia, als jardins del Museu Deu, els grups polítics Partit dels Socialistes de Catalunya - Progressistes del Vendrell, Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya han signat un acord de govern per al mandat 2015-2019 de l’Ajuntament del Vendrell. Els encarregats de rubricar-lo han estat els caps de llista Martí Carnicer (PSC), Eva Serramià (CiU) i Josep Marrasé (ERC).

Els resultats de les eleccions municipals del 24 de maig de 2015 van configurar un consistori amb una àmplia presència de forces polítiques i un repartiment equilibrat de regidors. Segons l’alcalde, aquesta circumstància ha obligat a tots els grups polítics a consensuar punts programàtics per assegurar la governabilitat de l’Ajuntament en els propers quatre anys.

Finalment, després de setmanes de reunions, PSC-Progressistes del Vendrell, CiU i ERC han arribat a un acord per formar un govern municipal, el qual, segons Martí Carnicer, estarà obert a la participació i la col·laboració dels grups municipals de l’oposició.

Tant la cap de llista de CiU, Eva Serramià, com el cap de llista d’ERC, Josep Marrasé, han coincidit a explicar que en el procés de negociació s’han prioritzat les necessitats del Vendrell per sobre dels interessos de partit per tal de garantir la màxima estabilitat del govern del municipi.

Segons ha explicat l’alcalde, l’acció de govern vindrà determinada pels problemes econòmics i socials actuals que obliguen a garantir la qualitat i la sostenibilitat dels serveis públics que presta l’Ajuntament, que són la base de l’estat del benestar. Igualment, la protecció social, l’impuls de l’activitat econòmica, les polítiques actives d’ocupació i la millora educativa seran prioritàries, amb l’objectiu de superar la crisi i les desigualtats creades per aquesta. També es fixa com a objectiu la recuperació de la confiança de la ciutadania en les institucions polítiques que passa, per una banda, per facilitar la participació directa ciutadana en la governabilitat i, per l’altra, per millorar la transparència per fer-ho possible. Això requerirà crear els instruments, els canals i els fòrums necessaris perquè els partits polítics, tant al govern com a l’oposició, i la ciutadania puguin participar directament en l’elaboració de les propostes i en la presa de decisions. Cal tenir en compte, però, que, en tot moment, els grups que participin en la governabilitat de l’Ajuntament hauran de respectar els principis democràtics fonamentals, treballar en favor de la convivència i acceptar tota la diversitat social i cultural del Vendrell.

En el document complet de l’acord de govern (pdf ajunt) es poden consultar els deu punts de l’acció de govern i el cartipàs municipal que s’estructura en cinc àrees: Serveis Centrals, Serveis a les Persones, Territori, Promoció Econòmica i Serveis Bàsics.

Està previst que el Ple extraordinari d'organització municipal es celebri la propera setmana.

 

Document de l'acord de govern a l'Ajuntament del Vendrell Mandat 2015-2019

 



©2019 Ajuntament del Vendrell