07-13 Daniel Espasa webEl dissabte 18 de juliol, a les 22 h, a l’Auditori Pau Casals, tindrà lloc el tercer concert del 35è Festival Internacional de Música Pau Casals, a càrrec de l’Orquestra Camerata XXI amb el pianista Dani Espasa, que també estarà a la direcció de l’orquestra.

El programa del concert serà el següent: Obertura sobre temes jueus, de Sergéi Prokófiev (1891-1953), música tradicional jueva; Tres preludis rurals, de Xaveri Gols (1902-1938), tonades recollides a terres del Montsant, i Appalachian Spring, d’Aaron Copland (1900-1990), música del poble nord-americà en l’època dels pioners.

Dani Espasa, pianista i director, va néixer a la Canonja. Va estudiar piano als conservatoris de Tarragona i Barcelona, i arquitectura a l'UPC de Barcelona. Ha treballat com a compositor, pianista i director musical de teatre, dansa i televisió (TV3 i TVE). A més de ser productor i compositor de diversos discs de Lídia Pujol, també és director musical, pianista i acordionista de la cantant Maria del Mar Bonet. Ha actuat en prestigiosos festivals de música i sales de concerts d'Europa, Amèrica i Àsia. Des del 2005 és director de l'orquestra barroca Vespres d'Arnadí. Actualment, és professor d'Improvisació i de Música de Cambra a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

L’Orquestra Simfònica Camerata XXI va ser fundada l’any 2003. Des de la seva creació, el director titular és Tobias Gossmann. Han col·laborat amb l’orquestra directors i solistes de reconegut prestigi internacional. El juny de 2009 l’Orquestra va realitzar una gira pel Japó, actuant, entre d’altres sales, a l’Òpera de Tòquio i a la Symphony Hall d’Osaka. L’any següent va participar en el Festival Internacional de Música de Toledo. El 2013 es va presentar un CD enregistrat a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca, amb la participació de l’Orquestra, juntament amb la pianista Ingrid Fuzjko Hemming, amb qui va realitzar una nova gira pel Japó durant el mes de març de 2013.



©2019 Ajuntament del Vendrell